fbpx

Hårtransplantation för män

En hårtransplantation innebär att vi transplanterar hårsäckar för att fylla ut kala områden på huvudet där du önskar mer hårväxt eller har tunt hår

De vanligaste områdena att transplantera hår till för män är vikarna och kronan. Ibland är det ett större område som behöver behandlas.

För hårtransplantationer hos biologiska män extraherar vi oftast hårsäckar från nacken då dessa är genetiskt kodade att inte påverkas av ärftligt håravfall. I enstaka fall finns det även möjlighet att ta hår från bröstet.

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer där vi undersöker ditt hår, går igenom dina förutsättningar och säkerställer att transplantationen når upp till dina förväntningar.

Boka en kostnadsfri konsultation

Gör din transplantation hos Nordic Hair Clinic

  • Vi är specialister med lång erfarenhet av hårtransplantationer för män.
  • Vi erbjuder alltid kostnadsfria och förutsättningslösa konsultationer.
  • Vi tar hand om dig. Tre uppföljningstillfällen utspritt över 12 månader ingår i din hårtransplantation.
  • Vi använder oss av FUE-tekniken - den moderna och säkra tekniken med naturligt resultat.
  • Fyra efterbehandlingar med Hårbehandling (värde 10 000 :-) ingår i priset hos samtliga hårtransplantationer. Hårbehandling snabbar på läkningsprocessen och stimulerar hårtillväxten.
man genomgår konsultation inför hårtransplantation för män på nordic hair clinic

Konsultation

Allt börjar med en kostnadsfri konsultation

En konsultation är en grundläggande del av våra behandlingar. Det är viktigt för oss att få en uppfattning om vad du vill få ut av din hårtransplantation samt att gå igenom de medicinska förutsättningar som finns i varje enskilt fall.

Det är dessutom lika viktigt för dig som kund att få en uppfattning om oss.

Eftersom du betalar per graft (hårsäcksgrupp) som extraheras och transplanteras är det viktigt att vi undersöker ditt hår för att se vilka möjligheter du har. 

Konsultationerna utförs på en av våra kliniker i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Bor du långt bort kan du även genomgå en videokonsultation.

Våra konsultationer är alltid kostnadsfria och förutsättningslösa.

Vad gör vi under en konsultation?

Hårlinjer

Den maskulina hårlinjen

Inför din transplantation går vi igenom hur du vill att din nya hårlinje ska se ut. Vi ritar upp hårlinjen och du får reflektera över formen i spegeln.

Den naturligt maskulina hårlinjen har oftast lätta kurvor vid vikarna och är i allmänhet ganska vågig.

Hur djupt du vill att kurvorna ska gå brukar stämmas av gentemot hur gammal du är då den naturliga hårlinjen förändras med åren.

Läs mer om hårlinjer
man genomgår hårtransplantation för män på nordic hair clinic

Teknik

Transplantation med FUE-tekniken

På Nordic Hair Clinic transplanterar vi hår med FUE-tekniken. Det är en beprövad teknik som ger ett naturligt resultat om den utförs på rätt sätt. 

FUE-tekniken innebär att vi plockar ut grafts (hårsäcksgrupper) ur ett donationsområde (oftast nacken), skapar kanaler i det område dit hårsäckarna ska transplanteras och placerar sedan hårsäckarna däri.

Hur går ett ingrepp till?

Grafts

Hårsäckar och donationsområdet

Inom hårtransplantationsvärlden används ofta begreppet “graft”. Detta är termen för de hårsäcksgrupper som extraheras ur donationsområdet. 

För män är donationsområdet oftast nacken då hårsäckarna där är genetiskt kodade att inte påverkas av ärftligt håravfall.

För en hårtransplantation betalar du per antal grafts som tas ur ditt donationsområde. Vid en konsultation får du en beräkning på detta.

Läs mer om donationsområdet

Hårbehandling

Efterbehandling med Hårbehandling ingår i priset

Vid samtliga hårtransplantationer i Sverige ingår det fyra stycken Hårbehandlingar i priset. Vi rekommenderar alltid våra kunder att genomgå dessa.

Hårbehandling hjälper läkningen av transplantationsområdet och stimulerar samtidigt hårtillväxten att komma igång snabbare. 

Efter en hårtransplantation brukar vi inte se slutresultatet förrän ca 12 månader har gått men med hjälp av Hårbehandling kan dock hårväxten påskyndas. Resultatet blir dessutom finare.

Läs mer om Hårbehandling

Frågor och svar

Hur kan jag finansiera min hårtransplantation?

Vi har ett samarbete med Medical Finance. Där kan du få räntefria krediter upp till 50 000 SEK och en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig.

Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas.

Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat.

Vi finns alltid till hands vid frågor kring eftervård.

Hur många hårtransplantationer kan jag göra?

Hur mycket hår du kan transplantera beror på hur bra donationsområde du har i nacken. Vissa personer kan bara plocka ut 3 000 grafts medan andra kan plocka ut 7 000 grafts.

Det är en väldigt individuell fråga som bäst kan besvaras under en kostnadsfri konsultation där vi undersöker ditt donationsområde.

Vad ska jag tänka på innan min hårtransplantation?

Det finns några saker som du ska tänka på dagarna innan din hårtransplantation. Dessa hittar du här.

Är hårtransplantation permanent?

Ja, en hårtransplantation är den enda permanenta lösningen för håravfall. De hårsäckar vi flyttar är genetiskt kodade att sitta kvar livet ut.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet