fbpx
Skäggtransplantation

Skäggtransplantation

Önskar du ett tjockare och tätare skägg? Då är en skäggtransplantation rätt för dig.

Vid en skäggtransplantation använder vi oss av den välkända FUE-tekniken. Tekniken går ut på att vi plockar ut en hårsäcksgrupp (graft) från nacken i taget och placerar den i området där du önskar ett tätare skägg.

Redan efter 3-4 månader har skägget börjat växa och ser tätare ut. Optimalt resultat uppnås efter 12 månader då hårsäckarna nått full växthastighet och hårstråna fått full tjocklek.

Skäggtransplantationen utförs på en av våra kliniker i Göteborg, Stockholm, Malmö eller Istanbul.

Få ditt hår och skägg undersökt under en av våra kostnadsfria konsultationer.

Boka en kostnadsfri konsultation

Gör din skäggtransplantation hos Nordic Hair Clinic

  • Vi är specialister på hår med lång erfarenhet av transplantationer av skägg
  • Vi använder FUE-tekniken - en modern och säker teknik för att transplantera hår
  • Fyra efterbehandlingar med Hårbehandling (värde 10 000 :-) ingår i priset hos samtliga skäggtransplantationer. Hårbehandling snabbar på läkningsprocessen och stimulerar hårtillväxten.
  • Vi tar hand om dig. Tre uppföljningstillfällen utspritt över 12 månader ingår i din skäggtransplantation.
  • Under konsultationen inför din skäggtransplantation diskuterar vi dina förutsättningar och förväntat resultat
Skäggtransplantation

Viktigt inför din transplantation

Att tänka på när man ska transplantera skägg

Håret i nacken kan ibland ha en annan färg än skägget. Vanligast är att skägget är en aning mörkare.

I vissa fall kan formen på hårstråt också skilja sig. Du kan till exempel ha krulligt skägg medan håret på huvudet är rakt. Dessa skillnader måste du se över innan du går vidare med ingreppet då det gör en stor skillnad på resultatet.

Detta går vi igenom under din kostnadsfria konsultation.

Skäggtransplantation

Vilken form vill du ha?

Skägglinjen

Hur skägglinjen skall se ut är upp till dig att bestämma.

En naturlig skägglinje har oftast inga raka eller skarpa linjer, utan det är något man rakar sig till. Skäggets form och höjden på skägglinjen är självklart väldigt viktig då de tillsammans skapar din ansiktsform.

Vissa väljer att ha sin skägglinje lite rakare medan andra placerar den högre upp med en mjukare form. Den placeras ofta högre för att kunna ha valmöjligheten att raka en rak linje och samtidigt ha ett mer naturligt utseende om så önskas.

Skäggtransplantation

Hårbehandling

Hårbehandling för ditt skägg

Hårbehandling hjälper hårsäcken att börja producera ett hårstrå snabbare efter att det har transplanterats. Det stimulerar dessutom läkningen av transplantationsområdet och gör att området läker snabbare.

I och med en skäggtransplantation kan du förvänta dig ett slutresultat efter 12 månader. En Hårbehandling för ditt skägg skyndar på processen och gör läkningsprocessen mer lätthanterlig.

Gör du din skäggtransplantation i Sverige ingår 4 Hårbehandlingar i priset du betalar för ditt ingrepp. Gör du din skäggtransplantation i Turkiet ingår 1 Hårbehandling.

Läs mer om Hårbehandling

Eftervård av en skäggtransplantation

Här kan du hitta information om vad du ska tänka på och hur du ska ta hand om området efter operationen.

Eftervården är lika viktig som utförandet av själva skäggtransplantationen. Det är viktigt att det nytransplanterade området och donationsområdet tas hand om korrekt för att ge dig det bästa möjliga resultatet och för att minska risk för infektion.

Närmaste tiden efter din skäggtransplantation får du inte äta fast föda på 4 dagar då rörelsen när du tuggar kan skada hårsäckarna.

Eftervård - Skägg

Frågor och svar angående skäggtransplantation

Kan man transplantera hår från halsen?

Eftersom det finns en massa blodkärl, vener och andra känsliga organ kring just det området utför inte Nordic Hair Clinic den typen av skäggstransplantation. Det innebär en alltför stor risk.

Vem kan göra en skäggtransplantation?

De allra flesta kan genomföra en skäggtransplantation. Allt beror på dina förutsättningar och önskemål.

Hur många grafts (hårsäcksgrupper) som behövs kommer vi fram till under konsultationen då vi ser över hur stort område som skall täckas och hur mycket hår som redan växer på kinderna. Vi tar hår från nacken i första hand men även från bröstet om det skulle behövas.

När kan jag äta fast föda igen?

Efter en skäggtransplantation får du inte äta fast föda de fyra första dagarna. Istället får du dricka soppa genom ett sugrör.

Detta är för att undvika att de nytransplanterade hårsäckarna skadas genom den tuggande rörelsen som man får när man äter. Efter 4 dagar har hårsäckarna vuxit fast och du kan äta som vanligt igen.

När kan jag börja raka mig igen?

Efter 4 veckor kan du börja trimma skägget med en trimmer – men inte kortare än 3 mm. Det är viktigt att trimmern har ett plastskydd eller en plastkam på rakhyveln.

Det är också viktigt att du inte rakar dig med rakhyvel direkt på huden innan 6 månader har gått. Först efter 6 månader kan du raka dig med rakhyvel av metall utan att riskera att skada de transplanterade hårsäckarna.

Vad kostar en skäggtransplantation?

Priset för en skäggtransplantation beror på hur många grafts (hårsäckar) du önskar flytta för att du ska få ditt förväntade resultat. Priset för en skäggtransplantation varierar även beroende på om du gör den i Sverige eller i Turkiet.

Pris för en skäggtransplantation i Sverige ligger från 25 000 SEK.

Hur bra funkar Rogaine?

Vilken effekt Rogaine Forte kommer att ha är individuellt från person till person.

Många upplever dock att behandling med Rogaine Forte har gett en positiv effekt med en tätare skäggtillväxt.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet