fbpx
julia franzen ritar upp hårlinjen inför en hårtransplantation

Hårtransplantation för kvinnor

En hårtransplantation innebär att vi transplanterar hårsäckar för att fylla ut kala områden på huvudet där du önskar mer hårväxt eller har tunt hår. 

De vanligaste områdena att transplantera hår till för kvinnor är vikarna – oftast för att sänka hårfästet eller jämna till hårlinjen. Ibland är det ett annat område som behöver behandlas.

För hårtransplantationer hos kvinnor extraherar vi hårsäckar från nacken då dessa är genetiskt kodade att inte påverkas av ärftligt håravfall.

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer där vi undersöker ditt hår, går igenom dina förutsättningar och säkerställer att transplantationen når upp till dina förväntningar.

Boka en kostnadsfri konsultation

Gör din transplantation hos Nordic Hair Clinic

  • Vi är specialister med lång erfarenhet av hårtransplantationer för kvinnor och att justera kvinnliga hårlinjer.
  • Vi erbjuder alltid kostnadsfria och förutsättningslösa konsultationer.
  • Vi tar hand om dig. Tre uppföljningstillfällen utspritt över 12 månader ingår i din hårtransplantation.
  • Vi använder oss av FUE-tekniken - en modern och säker teknik med naturliga resultat.
  • Fyra efterbehandlingar med Hårbehandling (värde 10 000 SEK) ingår i priset hos våra hårtransplantationer. Dessa påskyndar läkningsprocessen och stimulerar hårtillväxten.

Konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation

En konsultation är en grundläggande del av våra behandlingar. Det är viktigt för oss att få en uppfattning om vad du vill få ut av din hårtransplantation samt att gå igenom de medicinska förutsättningar som finns i varje enskilt fall. Det är dessutom lika viktigt för dig att få en uppfattning om oss.

Eftersom du betalar per graft som extraheras och transplanteras är det viktigt att vi undersöker ditt hår för att se vilka möjligheter du har. 

Konsultationerna utförs på en av våra kliniker i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Bor du långt bort kan du även genomgå en videokonsultation.

Våra konsultationer är alltid kostnadsfria och förutsättningslösa.

Vad gör vi under en konsultation?

Hårlinjen

Den feminina hårlinjen

Inför din transplantation går vi igenom hur du vill att din nya hårlinje ska se ut. Vi ritar upp hårlinjen och du får reflektera över formen i spegeln.

Den naturligt feminina hårlinjen är ganska rak med mjuka kurvor vid vikarna. Den brukar inte förändras så mycket med åldern, utan förblir oftast densamma genom åren.

Hos vissa kvinnor förekommer det dock att den kryper uppåt en bit med åldern.

Läs mer om hårlinjer

Teknik

Transplantation med FUE-tekniken

På Nordic Hair Clinic transplanterar vi ditt hår med FUE-tekniken. Det är en beprövad teknik som ger ett naturligt resultat. 

FUE-tekniken innebär att vi plockar ut hårsäcksgrupper ur ditt donationsområde, skapar kanaler i det område dit hårsäckarna ska transplanteras och placerar sedan hårsäckarna däri.

Hur går ett ingrepp till?

Grafts

Hårsäckar och donationsområde

Inom hårtransplantationsvärlden används ofta begreppet graft. Detta är termen för de hårsäcksgrupper som extraheras ur donationsområdet. 

För kvinnor är donationsområdet alltid nacken då hårsäckarna där är genetiskt kodade att inte påverkas av ärftligt håravfall. Det är dessutom ett område som är enkelt att gömma för de som har längre hår.

För en hårtransplantation betalar du per antal grafts som tas ur ditt donationsområde. Vid en konsultation får du en beräkning på detta.

Läs mer om donationsområdet

Hårbehandling

Efterbehandling med Hårbehandling ingår i priset

Vid samtliga hårtransplantationer i Sverige ingår det fyra stycken Hårbehandlingar i priset. Vi rekommenderar alltid våra kunder att genomgå dessa.

Hårbehandling hjälper läkningen av transplantationsområdet och stimulerar samtidigt hårtillväxten.

Efter en hårtransplantation brukar vi inte se slutresultatet förrän ca 12 månader har gått. Med hjälp av Hårbehandling kan dock hårväxten påskyndas. Resultatet blir dessutom finare.

Läs mer om Hårbehandling

Vad kostar en hårtransplantation för kvinnor?

Se prislista

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag finansiera min hårtransplantation?

Vi har ett samarbete med Medical Finance. Där kan du få räntefria krediter upp till 50 000 SEK och en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig.

Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas.

Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat.

Vi finns alltid till hands vid frågor kring eftervård.

Är hårtransplantation permanent?

Ja, en hårtransplantation är den enda permanenta lösningen för håravfall. De hårsäckar vi flyttar är genetiskt kodade att sitta kvar livet ut.

Erbjuder ni hårtransplantationer till gravida eller ammande kvinnor?

Nej, Nordic Hair Clinic erbjuder inte hårtransplantationer till gravida eller ammande kvinnor.

Hur många hårtransplantationer kan jag göra?

Hur mycket hår du kan transplantera beror på hur bra donationsområde du har i nacken. Vissa personer kan bara plocka ut 3 000 grafts medan andra kan plocka ut 7 000 grafts.

Det är en väldigt individuell fråga som bäst kan besvaras under en kostnadsfri konsultation där vi undersöker ditt donationsområde.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic