fbpx
julia franzen ritar upp hårlinjen inför en hårtransplantation

Hårtransplantation för kvinnor

En hårtransplantation för kvinnor har blivit en allt vanligare och enklare lösning för de som upplever håravfall. Teknologiska framsteg har gjort det möjligt att genomföra dessa ingrepp på ett skonsamt sätt.

En av de mest använda metoderna vid hårtransplantation är den s.k. FUE-metoden. Det är en teknik där individuella hårfolliklar plockas ut från det område där håret är tjockare (oftast bakhuvudet) och transplanteras sedan till önskat område. Detta gör att de transplanterade håren ser naturliga ut och återväxten är effektiv.

För kvinnor är det extra viktigt att hårtransplantationen görs med hänsyn till estetiken och den naturliga hårlinjen. Därför arbetar ett skickligt medicinskt team för att säkerställa att resultatet blir naturligt.

Hela processen tar vanligtvis inte mer än 3 timmar, och patienten kan återgå till sitt dagliga jobb två dagar efter ingreppet. De transplanterade
hårsäckarna börjar växa inom några veckor och uppnår sitt slutgiltiga resultat

Vi på Nordic Hair Clinic arbetar varje dag för att hjälpa kvinnor med att återfå ett naturligt och fylligt hår.

Boka konsultation

att tappa hårt som kvinna

Vi hjälper dig på resan

Hormonella rubbningar

Lider du av håravfall till följd av sköldkörtelproblem? Är du bekymrad över håravfall till följd av PCOS (polycystiskt ovariesyndrom)? Vi på Nordic Hair Clinic förstår de utmaningar som kvinnor med hormonella rubbningar kan möta när det gäller hårets hälsa.

STÖD OCH RÅDGIVNING

Vårt engagemang för din skönhet

Vi förstår att kvinnligt håravfall kan vara komplicerat och har identifierat flera vanliga orsaker som PCOS, problem med sköldkörtel, psykisk ohälsa, FFF, klimakteriet, ärrbildande håravfall och graviditet. Hos oss får du inte bara en högkvalitativ behandling utan även en personlig och professionell service som tar hänsyn till din unika situation.

FUE-metoden har gjort det möjligt för tusentals kvinnor att återfå sitt självförtroende genom att korrigera hårlinjen och fylla i områden påverkat av håravfall. Med minimala ingrepp och snabb återhämtning kan du snart njuta av ett naturligt och fylligt hår.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och upptäck hur vi kan hjälpa dig att återfå ditt självförtroende och ett vackert hår igen – du förtjänar det!

Vad gör vi under en konsultation?

Gör din transplantation hos Nordic Hair Clinic

  • Vi är specialister med lång erfarenhet av hårtransplantationer för kvinnor och att justera kvinnliga hårlinjer.
  • Vi erbjuder alltid kostnadsfria och förutsättningslösa konsultationer.
  • Vi tar hand om dig. Tre uppföljningstillfällen utspritt över 12 månader ingår i din hårtransplantation.
  • Vi använder oss av FUE-tekniken - en modern och säker teknik med naturliga resultat.
  • Fyra efterbehandlingar med Hårbehandling (värde 10 000 SEK) ingår i priset hos våra hårtransplantationer. Dessa påskyndar läkningsprocessen och stimulerar hårtillväxten.

Konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation

En konsultation är en grundläggande del av våra behandlingar. Det är viktigt för oss att få en uppfattning om vad du vill få ut av din hårtransplantation samt att gå igenom de medicinska förutsättningar som finns i varje enskilt fall. Det är dessutom lika viktigt för dig att få en uppfattning om oss.

Eftersom du betalar per graft som extraheras och transplanteras är det viktigt att vi undersöker ditt hår för att se vilka möjligheter du har. 

Konsultationerna utförs på en av våra kliniker i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Bor du långt bort kan du även genomgå en videokonsultation.

Våra konsultationer är alltid kostnadsfria och förutsättningslösa.

Vad gör vi under en konsultation?

Hårlinjen

Den feminina hårlinjen

Inför din transplantation går vi igenom hur du vill att din nya hårlinje ska se ut. Vi ritar upp hårlinjen och du får reflektera över formen i spegeln.

Den naturligt feminina hårlinjen är ganska rak med mjuka kurvor vid vikarna. Den brukar inte förändras så mycket med åldern, utan förblir oftast densamma genom åren.

Hos vissa kvinnor förekommer det dock att den kryper uppåt en bit med åldern.

Läs mer om hårlinjer

Teknik

Transplantation med FUE-tekniken

På Nordic Hair Clinic transplanterar vi ditt hår med FUE-tekniken. Det är en beprövad teknik som ger ett naturligt resultat. 

FUE-tekniken innebär att vi plockar ut hårsäcksgrupper ur ditt donationsområde, skapar kanaler i det område dit hårsäckarna ska transplanteras och placerar sedan hårsäckarna däri.

Hur går ett ingrepp till?

Grafts

Hårsäckar och donationsområde

Inom hårtransplantationsvärlden används ofta begreppet graft. Detta är termen för de hårsäcksgrupper som extraheras ur donationsområdet. 

För kvinnor är donationsområdet alltid nacken då hårsäckarna där är genetiskt kodade att inte påverkas av ärftligt håravfall. Det är dessutom ett område som är enkelt att gömma för de som har längre hår.

För en hårtransplantation betalar du per antal grafts som tas ur ditt donationsområde. Vid en konsultation får du en beräkning på detta.

Läs mer om donationsområdet

Hårbehandling

Efterbehandling med Hårbehandling ingår i priset

Vid samtliga hårtransplantationer i Sverige ingår det fyra stycken Hårbehandlingar i priset. Vi rekommenderar alltid våra kunder att genomgå dessa.

Hårbehandling hjälper läkningen av transplantationsområdet och stimulerar samtidigt hårtillväxten.

Efter en hårtransplantation brukar vi inte se slutresultatet förrän ca 12 månader har gått. Med hjälp av Hårbehandling kan dock hårväxten påskyndas. Resultatet blir dessutom finare.

Läs mer om Hårbehandling

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag finansiera min hårtransplantation?

Vi har ett samarbete med Medical Finance. Där kan du få räntefria krediter upp till 50 000 SEK och en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig.

Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas.

Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat.

Vi finns alltid till hands vid frågor kring eftervård.

Är hårtransplantation permanent?

Ja, en hårtransplantation är den enda permanenta lösningen för håravfall. De hårsäckar vi flyttar är genetiskt kodade att sitta kvar livet ut.

Erbjuder ni hårtransplantationer till gravida eller ammande kvinnor?

Nej, Nordic Hair Clinic erbjuder inte hårtransplantationer till gravida eller ammande kvinnor.

Hur många hårtransplantationer kan jag göra?

Hur mycket hår du kan transplantera beror på hur bra donationsområde du har i nacken. Vissa personer kan bara plocka ut 3 000 grafts medan andra kan plocka ut 7 000 grafts.

Det är en väldigt individuell fråga som bäst kan besvaras under en kostnadsfri konsultation där vi undersöker ditt donationsområde.

Våra kunder har ordet

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Vad kostar en hårtransplantation för kvinnor?