fbpx
Håravfall av PCOS

Håravfall av PCOS

Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) är ett tillstånd hos kvinnor som har cystor på sina äggstockar. Kroppen producerar ovanligt höga nivåer av testosteron, det manliga könshormonet.

PCOS är ett syndrom hos kvinnor med cystor på äggstockarna. Kroppen producerar ovanligt höga nivåer av det manliga könshormonet testosteron vilket leder till flera symtom. De olika symtomen vid PCOS är bland annat utebliven eller oregelbunden mens, kraftig kroppsbehåring, infertilitet, svårighet att bli gravid eller håravfall vid vikar.

Anledningen till att kvinnor med PCOS drabbas av håravfall vid vikarna (något som är typiskt håravfall för män) är på grund av den ökade produktionen av det manliga könshormonet.

För kvinnor som drabbats av kvinnligt håravfall vid vikarna rekommenderar vi att boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Då får du träffa en av våra hårspecialister som undersöker ditt hår och ger därefter ett förslag på behandling. Vi erbjuder behandlingar som Hårbehandling och hårtransplantation vid håravfall.

Läs mer om kvinnligt håravfall

Våra kunder har ordet