fbpx

Så går en hårbehandling till

Denna behandling ökar hårtillväxten vilket medför att hårsäckarna producerar starkare hårstrån. Utöver detta hjälper hårbehandlingen de transplanterade hårsäckarna att läka efter en hårtransplantation.

Alla kan genomgå en hårbehandling och de flesta klarar av att återvända till jobbet direkt efteråt. Lite rodnad i huden kan synas i några timmar efter en behandling men biverkningarna är inte mer än så.

Är du intresserad av en hårbehandling? Få ditt hår undersökt under en kostnadsfri konsultation hos oss. Ju tidigare du börjar en eventuell behandling desto mer effektiv kommer den att vara.

Se första lediga tid

Vem kan göra en Hårbehandling?

I regel kan vem som helst göra en hårbehandling. Det är oberoende av kön, ålder och etnicitet – resultaten blir lika bra.

Det är dock viktigt att påbörja behandlingen i tid. Ju mer hår du tappat desto längre tid tar det att få tillbaka håret med hjälp av behandlingen.

När tillväxtfaktorerna injiceras i de förkrympta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden. Dina celler får signaler att producera mer kollagen, vilket bidrar till fler byggstenar hos cellerna.

Behandlingen skapar även nybildning av fler små blodkärl i området som i sin tur bidrar med ytterligare näring till ditt hår.

Förutsättningar

De flesta friska personer kan göra en hårbehandling och få ett bra resultat.

Exakt hur många behandlingar som krävs beror på ditt utgångsläge. Vi brukar rekommendera en kur på 3–4 behandlingar för att på bästa sätt aktivera den processen som behandlingen ger upphov till i kroppen.

Det är viktigt att sedan underhålla håret med ungefär 1-2 behandlingar per år.

Vilka förutsättningar du har, hur många behandlingar du behöver och vilka resultat du kan få är individuellt. Det kan vi bäst bedöma på en av våra kostnadsfria konsultationer.

Vanliga frågor och svar om hårbehandlingen

Gör en hårbehandling ont?

Under en hårbehandling kan det stickas lite och kännas obekvämt, speciellt under den första behandlingen. Men generellt sett är hårbehandlingar enkla och sker utan större obehag.

Hur kan jag finansiera mina hårbehandlingar?

Vi har ett samarbete med Medical Finance. Där kan du få räntefria krediter upp till 50 000 kr och en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Kan hårbehandling förebygga håravfall om man tappar hår i tidig ålder?

Hårbehandling hjälper mot håravfall i vilken ålder det än sker i livet.

Hårbehandling förstärker hårsäcken och tillser den med näring. Tillväxtfaktorerna som vi injicerar skapar nya kapillärer i skalpen samtidigt som hårsäcken växer i storlek. Detta gör att hårsäckar som har varit förkrympta väcks till liv istället för att dö av inaktivitet.

Hur ofta ska man göra en hårbehandling?

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med en månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen.

Exakt hur många behandlingar som behövs diskuteras vid en kostnadsfri konsultation efter kundens utgångsläge och önskemål.

Räcker en hårbehandling hela livet?

Hårbehandling är inte en permanent lösning till håravfall. Behandlingen hjälper till att bromsa det och stimulera ny tillväxt. Hur effektivt det är och hur länge det räcker varierar från person till person då alla har olika förutsättningar.

För att få en ordentlig bedömning av ditt hår så rekommenderar vi att du bokar en kostnadsfri konsultation hos oss.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet