fbpx

Behandlingar mot tunt hår för dig som man

Har höga vikar eller tunt hår blivit en källa till oro för dig? Manligt håravfall, eller manligt mönsterhåravfall, påverkar miljontals män över hela världen. Detta tillstånd, som oftast börjar med tunnare hår vid tinningarna och på hjässan, är oftast ärftligt håravfall och kan påverka din manliga frisyr och självförtroende betydligt.

Vi på Nordic Hair Clinic förstår att håravfall och tunt hår hos män kan påverka både självkänslan och självförtroendet. Vårt erfarna team är specialiserade på hårtransplantationer för män samt PRP-behandlingar som återställer din hårväxt på ett naturligt sätt.

Tappa hår som man

Vanliga orsaker till tunt hår hos män

LÄKEMEDEL MOT HÅRAVFALL

Verktyg för att hantera tunt hår hos män

Minoxidil och Finasteride är två vanliga läkemedel som används för att behandla manligt håravfall. Minoxidil, främjar hårväxt genom att vidga blodkärlen i hårbotten, vilket ökar blodflödet till hårsäckarna och främjar ny tillväxt.

Finasteride är en oral medicin som fungerar genom att hämma omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT), ett hormon som bidrar till håravfall hos män med ärftlig predisposition.

Båda behandlingarna kan vara effektiva för att behandla tunt hår hos män, men resultaten varierar från person till person.

Är det dags för en hårvändning?