fbpx
Håravfall efter Corona

Håravfall efter Corona (Covid-19)

Att tappa hår eller drabbas av håravfall efter Corona är vanligt. 

Vi har märkt att många av våra kunder vänder sig till oss eftersom de tappar hår efter Corona. Ibland kan till och med stora hårtussar falla ut utan förvarning. ⁠

Är detta fallet efter att du haft Corona är det stor chans att det är den bakomliggande orsaken till ditt håravfall.

Misstänker du att du har håravfall relaterat till Covid-19? Kom förbi oss på en kostnadsfri konsultation.

Under konsultationen undersöker vi ditt hår med en mikrokamera, går igenom dina förutsättningar och kommer tillsammans fram till hur vi kam hjälpa dig.

Boka en kostnadsfri konsultation

Corona och håravfall

Hur hänger håravfall och Corona ihop?

Vi kan konstatera att en kraftig infektion tillsammans med hög feber kan leda till håravfall. Infektioner av denna grad klassas som ett fysiskt, och ibland psykiskt, trauma i kroppen.

Detta trauma provocerar kroppen att aktivera försvarsmekanismer. Mekanismerna uppstår ofta i form av att inaktivera mindre viktiga funktioner hos kroppen för att istället fokusera på att bekämpa infektionen.

En av dessa funktioner är den aktiva produktionen av hår. Med andra ord – när ett trauma som t.ex. Corona sätter spår invärtes i kroppen kan den reagera genom att sätta hårsäckar i vilofas.

Denna vilofas pågår oftast i 2-3 månader innan hårstrået till slut ramlar av. Hos vissa individer kan det ta upp till sex månader efter infektionstillfället till det att håravfallet visar sig. Detta gör det svårt att spåra källan till hårförlusten.

I och med att Corona klassas som en infektion och att feber är ett vanligt symptom hos sjukdomen kan vi säkerställa att den har potentialen att orsaka håravfall hos de som varit infekterade.

Läs mer om håravfall

Hårbehandling är svaret

Den optimala behandlingen mot stress- och traumarelaterat håravfall är Hårbehandling (hårbehandling).

Hårbehandling är en behandlingskur där vi utvinner cellfragmentrik blod från ditt egna blod, vilket vi sedan injicerar in i din hårbotten.

Inga tillsatser används och därför är behandlingen 100% naturlig – utan risk för biverkningar.

Hårbehandling ökar hårtillväxten, bromsar och förebygger håravfall, och väcker vilande hårsäckar till liv.

Då trauma och stress sätter hårsäckar i vilofas har denna behandling bevisats vara mycket effektiv mot håravfall kopplat till Corona.

Läs mer om Hårbehandling
nyhetsbrev nordic hair clinic

Konsultation

Bor du långt bort? Boka en videokonsultation!

Vill du ta reda på om ditt håravfall beror på corona men har svårt att ta dig till någon av våra hårkliniker? Vi erbjuder videokonsultationer med en av våra hårspecialister via Faceapp eller Whatsapp.

Under en videokonsultation har du möjlighet att få en mer exakt prisbild för en eventuell Hårbehandling eller hårtransplantation – oberoende på vart du bor.

Våra konsultationer är alltid kostnadsfria.

Våra kunder har ordet