fbpx

Artiklar

Håravfall efter en magsäcksoperation

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2021-12-21

Håravfall efter en magsäcksoperation

Det är vanligt förekommande att drabbas av håravfall efter magsäcksoperationer som gastric bypass och gastric sleeve. Håravfallet beror bland annat på den stress kroppen utsätts för efter operationen.

Gastric bypass och gastric sleeve är magsäcksoperationer mot övervikt. Gastric bypass innebär att största delen av magsäcken och en del av tunntarmen kopplas bort så att maten inte passerar de delarna. Gastric sleeve är ett ingrepp där en stor del av magsäcken opereras bort och görs om till ett smalt rör.

Magsäcksoperationer utsätter kroppen för kraftig stress vilket bland annat bidrar till att hormoner rubbas. Hormonrubbningar är en faktor till att många tappar hår efter en gastric bypass eller gastric sleeve.

En annan anledning till att man tappar hår är på grund av att kroppens näringsupptag försämras, i och med att magsäcken minskas. Det leder till vitaminbrist som är en påverkande faktor till håravfall.

Behandling med Hårbehandling kan minska håravfallet och bidra till ökad hårtillväxt, på så sätt kan du som gjort en magsäcksoperation återfå ditt fina och starka hår. En Hårbehandling innebär att ens egna blod med tillväxtfaktorer injiceras i hårbotten, därför är behandlingen helt fri från biverkningar och komplikationer.

Intresserad av att veta mer om våra behandlingar för håravfall? Kom in på en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig.

Boka din kostnadsfria konsultation

Våra kunder har ordet