fbpx

Kan järnbrist orsaka håravfall?

Hos kvinnor kan järnbrist vara en orsak till håravfall.

Vanligtvis beror det på en alltför ensidig kost eller kraftiga menstruationer. Det kan dock förekomma att män också tappar hår på grund av brist på järn men det är relativt sällsynt.

Upplever du håravfall och anar att det beror på järnbrist? Du får svar på alla dina frågor och den bakomliggande orsaken till ditt håravfall under en av våra kostnadsfria konsultationer.

Se första lediga tid
Järnbrist och håravfall

Järnbrist är inte alltid orsaken

Har du brist på järn kan det leda till att du tappar mer hår än vanligt och upplever håravfall. Det är däremot svårt att avgöra om det är just därför du tappar hår.

Det finns nämligen andra orsaker till håravfall – till exempel stress, hormonrubbningar eller mediciner. För att få ett konkret svar bör du genomgå en konsultation hos oss, där ditt hår undersöks av en mikrokamera.

Läs mer om orsaker till håravfall
Järnbrist och håravfall

Stoppa håravfall som beror på järnbrist

Har du brist på järn och upplever håravfall så rekommenderar vi dig att boka in dig på en kostnadsfri konsultation hos oss. På en konsultation undersöker vi ditt hår och fastställer anledningen till ditt håravfall.

Lider du av brist på järn bör du börja med järntillskott (ta gärna tillskottet innan eller efter måltider eftersom upptaget blir bättre då). För att behandla ett eventuellt håravfall så är vår Hårbehandling extra effektiv då den fungerar både proaktivt och retroaktivt.

Läs mer om Hårbehandling

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet