fbpx

Minoxidil mot håravfall

Minoxidil är ett läkemedel som används för behandling mot bland annat håravfall hos både män och kvinnor.

Det säljs oftast under varumärket Rogaine.

Du kan köpa läkemedlet receptfritt på Apoteket. Det kommer i vätske- eller skumform.

Undrar du om Minoxidil är rätt för dig? Kom in till oss på en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig. Ju tidigare du börjar en eventuell behandling desto mer effektiv kommer den att vara.

Boka en kostnadsfri konsultation

Funktion

Hur fungerar Minoxidil mot håravfall?

Minoxidil användes till en början för att behandla högt blodtryck men när forskare upptäckte att en av biverkningarna var ökad hårväxt började det även användas mot håravfall.

Det finns ingen exakt förklaring till varför läkemedlet fungerar mot håravfall. Teorin är att området som behandlas får mer syre och näringsämnen vilket leder till att blodkärlen vid hårsäckarna vidgas och fler hårstrån kan produceras.

Användning

Hur används Minoxidil?

Det krävs det en viss tid innan du ser ett tydligt resultat eftersom hårväxt är en långsam process. Det krävs kontinuerlig användning för att effekten ska bli märkbar – två gånger per dag under minst två månader.

För optimal effekt måste läkemedlet tas varje dag. Om behandlingen avbryts upphör effekten inom 3-4 månader och håravfallet återkommer.

Läkemedlet kan användas av vem som helst över 18 år som vill behandla ärftligt håravfall i tidigt stadium.

Effekt

Minoxidil för kvinnor och män

Minoxidil kan användas av kvinnor för att få en ökad hårväxt. Forskning har visat att medicinen är effektiv hos cirka 3 av 5 kvinnor.

Hos män är det vanligt att behandla och motverka håravfall eller tunnhårighet med läkemedlet. Hos cirka 4 av 5 män bromsas håravfallet och majoriteten av de män som använder läkemedlet får även någon form av håråterväxt.

Skägg

Minoxidil för skägget

Många som har tunt eller fläckigt skägg kan använda Minoxidil för skägget.

Minodixil Orifarm Forte är till för att behandla skäggväxten och ge ökad skäggväxt.

kvinna tar Minoxidil tillsammans med Hårbehandling

Kombination

Minoxidil & Hårbehandling mot håravfall

Kombinationen av Hårbehandling och Minoxidil är en behandling mot håravfall vi står bakom. 

Hårbehandling innehåller kroppens egna tillväxtfaktorer som, vid injektion i hårbotten, stimulerar celler runt hårsäcken och får dem att vidga sig. 

Eftersom Minoxidil och Hårbehandling har liknande effekt på hårsäckarna ökar kombinationen förutsättningarna för en verksam behandling.

Därför rekommenderar vi nästan alla våra kunder som gör Hårbehandlingar eller tar ett av läkemedlen att även börja med det uteblivna alternativet.

 

 

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet