fbpx
alopecia areata

Alopecia areata – fläckvis håravfall

Alopecia areata symptom är en autoimmun hårsjukdom där dina hårsäckar tvingas in i vilofas för att sedan släppa ifrån sig håret.

Du får då en eller flera kala fläckar i hårbotten (fläckvis håravfall).

Det finns en rad olika behandlingar mot sjukdomen som man kan prova för att få igång hårtillväxten igen och motverka kala fläckar i håret: inflammationsdämpande steroider, att framkalla en kontaktallergi eller Hårbehandling.

Kom in på en kostnadsfri konsultation

Vad är alopecia areata?

Alopecia areata är en hårsjukdom tillhörande tillståndet alopecia som orsakar fläckvis håravfall på huvud, i skägget eller på kroppen.

Kroppens egna immunförsvar attackerar sina egna hårsäckar. Det får dem att lämna den anagena växtfasen och släppa hårstråt.

Det är inte ovanligt att ha flera fläckar samtidigt på huvudet

Forskning har ännu inte kunnat ta fram vad som triggar igång sjukdomen eller vilken orsak fläckvis håravfall kan ha och det finns idag inget botemedel.

Däremot går det att behandla sjukdomen med Hårbehandling.

alopecia areata och stress

Stress och alopecia areata

Påverkar stress alopecia areata?

Sjukdomen orsakar stor psykisk stress hos många drabbade. Stressen är i sig kan förvärra sjukdomen när den väl har triggats igång.

Stressen bidrar till ökat håravfall, vilket leder till att fläckar kan sprida sig och bli större.

Det betyder att sjukdomen orsakar fläckvis håravfall, som i sin tur framkallar stress hos individen. Denna stress leder sedan till ytterligare håravfall. Och så går det runt och runt, och blir värre och värre.

alopecia areata behandling

Behandling

Behandling av alopecia areata

Vi har märkt att vår Hårbehandling i många fall fungerar effektivt som behandling. Värt att nämna är att hårsäckarna ofta inte är skadade för alltid, utan enbart har gått i vilofas.

Vår Hårbehandling fungerar i många fall effektivt som behandling eftersom att Hårbehandling kan väcka vilande hårsäckar. Detta gör att hårsäcken börjar producera hår igen. I de flesta fall växer håret ut igen inom 6–12 månader.

Läs mer om Hårbehandling

Våra kunder har ordet