fbpx
harbehandling-behandling

Vad händer i håret under en behandling?

När hårsäcken krymper, vilket sker naturligt med åldern, slutar den producera ett lika starkt hårstrå som den gjorde innan den började krympa. Tillväxten av hårstråt saktas även ner.

Detta är en process som sker successivt och är förbestämt genetiskt. Hårbehandlingens funktion är att ge gödning till hårsäcken.

Är du nyfiken på att göra en Hårbehandling? Boka en kostnadsfri konsultation hos oss!

Under konsultationen undersöker vi ditt hår och kommer tillsammans fram till vilken behandling som passar dig bäst.

Boka en kostnadsfri konsultation

Hårbehandling ökar storleken på hårsäcken

Hårbehandling är koppens egna cellfragment som injiceras in ytligt i skalpen. Trombocyterna hittas i blod och är tillväxtfaktorer som ger en boost till hårsäcken.

När dessa tillväxtfaktorer injiceras in skalpen blir hårsäcken kraftigare. Blir hårsäcken kraftigare kan den börja producera ett starkare hårstrå och håret får möjlighet att växa snabbare.

Eftersom hårsäcken är genetiskt kodad till att krympa och producera ett tunnare hårstrå med åldern så måste man underhålla med Hårbehandling för att behålla resultaten – likt träning.

Slutar man träna tappar man muskelstorlek med tiden. Likaså med Hårbehandling – slutar man göda hårsäcken återgår den till sin föregående storlek med tiden och därefter fortsätter den att krympa.

 

Antal behandlingar för bäst resultat

För att få igång hårtillväxten med Hårbehandling rekommenderar vi 3–4 behandlingar. Har håret blivit tunnare under en längre tid, eller har du en hårsjukdom, kan det behövas fler behandlingar.

I början av din behandling måste du gå på behandling var 4:e vecka. Därefter räcker det med att du går på behandling var 6:e månad för att bibehålla resultatet.

Efter dina första 3 Hårbehandlingar fortsätter tillväxtfaktorerna att verka i huden. Därför behöver du bara gå på Hårbehandling varje halvår efter dina första behandlingar.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet