fbpx

Kan man ”förbättra” sitt blod inför en Hårbehandling?

Ganska ofta får vi frågan om man som Hårbehandling-kund kan förbereda sig eller tänka på något speciellt inför en Hårbehandling för att effekten av denna ska bli så optimal som möjligt.

Ibland är frågan mer konkret än så; om man kan ”förbättra” och ”boosta” sitt blod inför en behandling genom att äta något speciellt, eller kanske avstå från något.

För det första ska du helst känna dig frisk och pigg vid injektionstillfället. Att vara lite småförkyld påverkar inte effekten av behandlingen. Däremot kan du vara lite känsligare i samband med detta.

Det viktigaste är att du inte har feber eller en pågående infektion i kroppen – kroppen har då annat att fokusera på. Behandlingen ska heller inte utföras under en pågående antibiotikakur. Inte på grund av att det är farligt, utan för att antibiotikan försvagar en del av behandlingens effekt.

Att sova bra, äta bra mat, motionera och dricka mycket vatten är allmänna tips för att må bra och är såklart att rekommendera. Vidare vet de flesta att rökning påverkar de flesta av kroppens processer negativt men det är inget hinder för att behandlingen ska kunna utföras.

Lagom motion är vidare att föredra närmaste tiden innan behandling. Tränar du extremt hårt går mycket energi åt till att reparera och återhämta kroppen och detta bör därför inte göras precis innan behandling.

Att äta vitamin- och järnrik mat så som broccoli eller spenat är bra för blodvärdena och gör att din kropp mår bra i allmänhet. De påverkar dock inte blodn med tillväxtfaktorerna som används vid en Hårbehandling. Järn sitter i de röda blodkropparna, vilket inte används vid behandling.

Vi rekommenderar att avstå från alkohol minst några dagar innan behandling.

Så, hur mycket spelar dessa saker roll egentligen? Svaret är att mår du bra – utan överdrifter åt något håll – så kommer Hårbehandlingen att få effekt. Men det är din egen kropp som gör jobbet. Mår kroppen extra bra har du givit dig själv de ultimata förutsättningar till en optimal behandling.

Hur går en Hårbehandling till?

Våra kunder har ordet