fbpx
harbehandling för ortopedisk harbehandling

Ortopedisk Hårbehandling

Ortopedisk Hårbehandling är mest känt för att effektivt behandla artros men Hårbehandling används även som sårläkning (kan injiceras på svårläkta sår eller förbättra hudens kvalitéer) och idrottsmedicin (behandla ihållande smärtsamma seninflammationer).

Behandlingen är helt naturlig och har absolut inga biverkningar. Det föreligger heller ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt som injiceras endast kommer från dig själv.

Läs mer om Hårbehandling

Vad menas med ortopedisk Hårbehandling?

Hårbehandling står för hårbehandling, det vill säga cellfragmentrik blod. Trombocyter (blod) är celler som finns i blodet för att stoppa blödning. Med blod menas allt flytande blod som inte innehåller blodkroppar.

I vanliga fall så är tillväxtfaktorerna mycket utspädda och utgör endast 1 procent av blodet. För ca. 200 år sedan upptäckte man att dessa tillväxtfaktorer har en effektiv inverkan även vid inflammation.

Hur går en ortopedisk behandling med Hårbehandling till?

Behandlingen genomförs på de flesta kliniker genom att de drar 15 ml blod från en ven i din arm, som vid ett vanligt blodprov. Därefter centrifugeras blodet i en centrifug för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din cellfragmentrika blod. Tillväxtfaktorerna injiceras sedan i det område man vill behandla.

Det går att injicera den cellfragmentrika blodn i både hår, hud och där man har ortopediska åkommor – exempelvis i leder och muskler.

Varför fungerar Hårbehandling i ett ortopediskt syfte?

Genom att centrifugera ditt blod i en centrifug så kan man enkelt utvinna den cellfragmentrika blodn därifrån. Den cellfragment-rika blodn innehåller mängder av proteiner, hormoner och tillväxtfaktorer (dina egna). Dessa tillväxtfaktorer har visat sig vara effektiva för att behandla slitna leder och vanliga ortopediska åkommor exempelvis inflammationer.

Genom att injicera Hårbehandling i exempelvis en tennisarmbåge så tillförs alltså tillväxtfaktorer direkt till den inflammerade leden vilket påskyndar läkningsprocessen för den inflammerade leden. Med denna metod får du alltså alla tillväxtfaktorer på samma ställe i en koncentrerad form, vilket gör behandlingen extra effektiv.

Våra kunder har ordet