fbpx

Vad du ska tänka på innan din Hårbehandling

För att din behandling ska gå smidigt som möjligt för dig finns det några saker som du kan tänka på för att underlätta din Hårbehandling. Dessa riktlinjer är utformade med målet att din behandling ska ha det förväntade resultatet.

Undvik Omega-3

Undvik att ta tabletter innehållande omega-3 tre dagar innan din behandling. Detta gäller även mat som är rik på omega-3 fetter som fisk och avokado. Omega-3 innehåller ett ämne som är blodförtunnande och det gör så att man lättare får blåmärken. Tar du omega-3 innan är risken för att få blåmärken efter behandlingen stor.

Drick vatten

Se till att dricka rikligt med vatten innan din Hårbehandling. Är du för uttorkad så kommer det vara svårare att dra blod från dig och det är ditt blod vi vill åt för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din blod.

Ta inte Ipren

Ibuprofen är det verksamma ämnet i Ipren och det verkar blodförtunnande. Därför bör du undvika det 48 timmar innan behandling. Ibuprofen gör att det blir större risk att du får blodprickar i huden när den punkteras av nålar under behandlingen. Blodprickarna är tekniskt sätt ett blåmärke och de uppkommer av att blodet inte hinner koagulera normalt på grund av blodförtunningen. Dessa märken försvinner normalt om 4 dagar, men det kan skilja sig från person till person.

Feber

Gör inte behandlingen vid feber. Då har kroppen annat att fokusera på. Att vara lite förkyld vid behandlingstillfället är däremot ingen fara och påverkar inte resultatet av behandlingen.

Träning

Det går utmärkt att träna innan din behandling. Efteråt ska du däremot undvika att träna samma dag. Detta för att undvika att blodcirkulationen höjs. Vilket medför att blodn i kroppen sprids snabbare.

Alkohol

Undvik alkohol dagen innan och dagen efter behandling. Plasman blir mindre effektiv med alkohol i kroppen.

Våra kunder har ordet