fbpx

Hårersättning

Hårersättning är precis som det låter – en ersättning för hår som inte finns på huvudet. Det är fler än vi tror som använder hårersättning, och för vissa passar det bra och är en stor hjälp.

Andra som provar tycker det är mycket omständligt då hårersättningen måste tas loss var tredje eller fjärde vecka för att göras ren.

Detta måste ske på salong, vilket kostar mellan 600-1 200 kr beroende på vart man går.

Vem väljer att skaffa sig hårersättning?

Oftast är det de som tappat så mycket hår att laser inte hjälper, de som inte kan äta mediciner på grund av olika skäl och de som inte vill genomgå kirurgi á la hårtransplantation men vill ha full frisyr på en gång.

För det blir stor skillnad på ett par timmar – från inget hår till full frisyr – men det finns alltid en baksida på myntet.

Men smakar det så kostar det – det finns många billiga, enkla hårersättningar eller hårdelar som marknadsförs som ”fantastiska hår” men som bara är skräp.

Typer av hår

De lite bättre hårersättningarna måste du passa till för att få ett som sitter perfekt beroende på huvudform och vilket område du vill fylla.

Även här kan du välja syntetiskt eller äkta hår. Syntetiskt hår är en automatisk nitlott. Det äkta håret har potentialen att bli bra men det kan kosta en hel del om man t.ex. vill ha långt blont hår.

Och som sagt – en bra hårersättning håller bara 3–6 månader, sedan måste du beställa nytt. 15 000 kr och uppåt per hårersättning är inte ovanligt.

När väl en kvalitet valts ut beställs håret. En fin hårersättning tar cirka 8-12 veckor att levereras från beställning.

Som regel kan vi säga att om det inte finns någon leveranstid är det ett mycket billigt hår utan egentlig passform – se upp – oavsett vad säljaren säger.

Det gäller att beställa en ny hårersättning i god tid innan det nuvarande håret blir för gammalt. Ha leveranstiden i åtanke.

Att applicera en hårersättning

När hårersättningen väl levererats är det dags att applicera det.

Du rakar först bort allt nuvarande hår där hårersättningen skall sitta. Du skall dock spara 2-3 mm för att limmet skall fästa bättre.

Limmet sprids ut över hela hårbotten och får förtorka – sedan rullas håret på och passas in kring de rakade hårkanterna. Du vill INTE sätta fast hårdelen snett, då limmet verkligen biter fast direkt.

Hårersättningen sitter då kvar där en månad tills det måste tas av på grund av alla bakterier som samlas under silikonväven, samt att det hår som trots allt växer under väven måste rakas av.

Vissa personer kan vara allergiska mot limmet. Detta måste testas innan hårersättningen sätts tillbaka. Andra får mindre infektioner och kan därför behöva ta av hårersättningen tätare än var fjärde vecka.

Nordic Hair Clinic

Hårersättning är något vi på Nordic Hair Clinic inte erbjuder. 

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet