fbpx
hårimplantat

Vad är ett hårimplantat?

En vanlig missuppfattning är att hårimplantat är ett annat ord för hårtransplantation. Det stämmer delvis.

Organiskt implantat betyder hårtransplantation men det finns även något som kallas artificiellt implantat. Vid ett artificiellt implantat används konstgjorda hårstrån.

Få ditt hår undersökt under en kostnadsfri konsultation hos oss för att ta reda på om du har förutsättningarna för antingen ett organiskt eller artificiellt implantat.

Boka en kostnadsfri konsultation

Vad kostar ett hårimplantat?

Pris för ett artificiellt implantat räknas ut på ungefär samma sätt som vid ett organiskt implantat. Men istället för att räkna ut priset per graft (hårsäcksgrupp) så sätts priset ofta per hårstrå.

Ett artificiellt implantat är därför mer kostsamt än vad det är när du transplanterar ditt egna hår.

Fördelar & nackdelar

Den största fördelen med ett artificiellt implantat är att personer som inte har tillräckligt med hår på donationsområdet (ofta nacken) kan göra ingreppet ändå.

Vanligen transplanteras dock inte mer än 1000 hårstrån vilket inte räcker för att exempelvis täcka vikar som krupit uppåt.

Eftersom att hårstråna som transplanteras är konstgjorda kommer de inte heller att växa eller ändra utseende på samma sätt som ett naturligt hårstrå.

Har du förutsättningarna som krävs för att göra ett organiskt implantat (en hårtransplantation) så rekommenderar vi därför detta.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet