fbpx

Hur du tar av ditt bandage

Efter hårtransplantationen är såren större i donationsområdet än vad de är på transplantationsområdet där bara små snitt har gjorts.

Därför smörjer vi donationsområdet med vaselin för att skapa ett extraskydd mot smuts. Över vaselinet lägger vi på ett bandage.

Här kan du läsa om och se video på hur du ska ta av ditt bandage.

Ladda ner vår instruktionsblad

1. När ska bandaget av?

Dagen efter ingreppet ska bandaget tas bort. Bandaget får inte sitta på längre än 24 timmar efter transplantationsdagen.

Hårtransplantation resultat
Hårtransplantation resultat

2. Hur tas bandaget av?

Dra försiktigt av bandaget med rena händer. När du har tagit av bandaget kan du torka rent huden med papper eller en ren handduk. Det går också bra att lätt tvätta eller duscha området.

Hårtransplantation resultat
Hårtransplantation resultat
Hårtransplantation resultat

Se vår instruktionsvideo

Här går vi igenom steg för steg hur du ska göra när det är dags för dig att ta av dig ditt bandage efter din hårtransplantation.

Vanliga frågor och svar

Borde jag vara orolig om jag blöder lite när jag tar av mitt bandage?

Nej, du behöver inte vara orolig. Det är normalt att lite blod eller sårvätska kommer de första dagarna.

Det går bra att ta ett hushållspapper och torka bort blodet.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig.

Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas.

Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat.

Vi finns alltid till hands vid frågor kring eftervård.

Vad för smärtstillande kan jag ta efter ingreppet?

Efter din hårtransplantation kan du ta 1-2 tabletter Alvedon för smärtlindring om du skulle få ont.

Undvik preparat som Ipren, Treo eller Aspirin upp till 48 timmar efter din hårtransplantation. De innehåller ett ämne som heter acetylsalicylsyra som verkar blodförtunnande och ökar blödningsrisken. Blöder man för mycket efter ingreppet har hårsäckarna svårare att växa fast.

Har du transplanterat över ett område som saknar blodtillförsel (t.ex. ett ärr) kan vi istället ge dig Aspirin för att stimulera blodtillförseln till det området och därmed underlätta hårsäckarnas process att växa fast.

Är du osäker på hur du ska ta av bandaget?

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet