fbpx
hur snabbt växter hår

Hur snabbt växer hår?

Hur långt växer hår på en månad? Håret växer drygt 10 mm per månad.

I normala tillstånd växer håret drygt 10 cm på ett år. Hos vissa individer växer det dock lite mer och på andra lite mindre.

Ju äldre vi blir desto långsammare växer håret av den orsak att hårsäckarna krymper naturligt med åldern. När en hårsäck krymper producerar den ett tunnare hårstrå och det tar längre tid för håret att växa.

Kroppen prioriterar inte hårväxten framför andra faktorer i kroppen.

Vill du få ditt hår undersökt av en specialist? Boka din kostnadsfria konsultation idag.

Boka en kostnadsfri konsultation
hur snabbt växter hår

Kan hårsäckar växa tillbaka?

Tappar du ett hår och det ser ut som att en hårsäck har åkt med finns det fortfarande möjlighet för hårsäcken att växa tillbaka. Det är inte så att om du tappar en hårsäck så kommer den aldrig växa tillbaka igen.

Runt varje hårsäck finns celler som säger åt hårsäcken hur den ska bete sig. Det som styr hårsäcken är alltså cellerna runt om. Dessa celler är genetiskt kodade att tala om för håret när det är dags för hårsäcken att gå in i en vilofas.

Stamcellerna försvinner inte – även om du skulle tappa allt hår.

harbehandling-behandling

Hårbehandling

Lösningen på håravfall är Hårbehandling

När vi utför Hårbehandling injicerar vi blodn ner till cellerna, inte till botten av hårsäcken. I botten av hårsäcken finns det inga celler som stimulerar hårväxten.

Av den anledningen går vi bara ner 2-3 mm i huden när vi gör en Hårbehandling. Det gör mindre ont för dig och behandlingen har större verkan på ditt håravfall.

Går vi däremot ner 5-6 mm under huden så blöder det mycket och gör väldigt ont. Dessutom får behandlingen en mycket sämre effekt eftersom det inte finns några celler där.

Läs mer om Hårbehandling
Julia Franzén Nordic Hair Clinic

Hårtransplantation

Tappa hår efter en hårtransplantation – växer det tillbaka?

En vanlig del i läkningsprocessen efter en hårtransplantation är att du tappar det hår som har transplanterats. Många frågar då om håret kommer växa tillbaka. Svaret är ja – det kommer växa tillbaka för att vävnaden med cellerna sitter fortfarande kvar under huden.

Skulle en del av en hårsäck åka med när håret ramlar av så kommer en ny växa fram för att cellerna säger åt den att göra det. Däremot sätts hårsäcken i vilofas och det kan ta 3-4 månader för den att börja producera ett nytt hår.

Läs mer om hårtransplantation

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet