fbpx

Illaluktande hårbotten

Har du upplevt det någon gång – att hårbotten luktar riktigt illa? Till och med endast några timmar efter du tvättat håret?

Det låter konstigt men det är inte helt ovanligt och har ofta sin naturliga förklaring.

Upplever du en illaluktande hårbotten? Få ditt hår undersökt av en hårspecialist under en av våra kostnadsfria konsultationer.

Under konsultationen går vi igenom dina förutsättningar och kommer tillsammans fram vilken behandling som passar dig bäst.

Boka en kostnadsfri konsultation

Talgkörtel

Talgkörtlarna kan under perioder producera lite för mycket talg (sebum) i hårbotten.

Håret kan då uppfattas som fett och lite stripigt. Vid dessa tillstånd är hårbotten mycket känslig för olika former av bakterier.

Dessa lever i hårbotten hos all människor utan att vi märker av dem. De lever på talg och kan föröka sig mycket snabbt under rätt förutsättningar.

Det kan vara att håret inte blir torrt efter en dusch och fukten i hårbotten blir småvarm mot hårbotten.

Varmt och fuktigt leder till svamp – så speciellt tjejer med långt hår måste se upp för denna situation. Byt handdukar ofta och även örngott så minskar exponeringen av svampen.

I mer sällsynta fall kan kostrubbningar leda till ökad svampmängd i hårbotten med lukt som följd. Speciellt vid långvarig bantning eller onormal diet.

Vissa mediciner kan också orsaka sänkt immunförsvar med svampinfektioner som följd.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet