fbpx

Kundberättelse

"Jag är glad att jag inte väntade längre med att göra ingreppet"

Publicerad: 2018-03-15

Boka en kostnadsfri konsultation
hårtransplantation

Benji, 25 år

25-årige Benji från Stockholm började bli tunnhårig tidigt. Hans pappa och äldre bror blev helt kala på huvudet i unga år. Eftersom håravfall är ärftligt ville Benji undvika att han också skulle bli hårlös i ung ålder.

Benji ville inte äta mediciner och få in kemiska ämnen i kroppen. Han började därför läsa på om andra metoder för att bromsa håravfallet och få håret tillbaka. Efter en del research kom han fram till att det enklaste och mest effektiva sättet för honom var att göra en hårtransplantation i kombination med en kur Hårbehandlingar.

Kollade du upp flera olika kliniker?
– Ja det gjorde jag. Anledningen att jag valde Nordic Hair Clinic var för att jag snabbt fick en tid för konsultation. På konsultationen fick jag ett bra och proffsigt bemötande. Mats är grym och kan sin sak. Efter det bestämde jag mig för att göra en hårtransplantation. Att kliniken ligger centralt i Stockholm är också en fördel.

Hur gick dina tankar innan hårtransplantationen?
– Lite nervös var jag. Men jag tänkte inte på något annat speciellt. Jag hade fortfarande hår kvar på huvudet innan jag skulle göra hårtransplantationen så det hade inte gått så långt. Jag är glad att jag inte väntade längre med att göra ingreppet.

Berätta om din upplevelse under behandlingsdagen?
– Det var nice. Jag fick ett bra bemötande. Sjuksköterskorna som utförde ingreppet var trevliga och tillmötesgående. För mig var det viktigt att få hårlinjen rätt, så att det ska se naturligt ut. Vilket jag fick. Jag kände mig säker när vi körde igång. Bedövningssprutorna gjorde lite ont. Men själva ingreppet kände jag inte alls. Det tog drygt 6 h.

Hur kändes det efteråt?
– Jag var lite seg i kroppen och omtumlad för jag hade legat still länge. Efter transplantationen var jag trött och tog det lugnt. Jag åkte hem och åt hämtmat med tjejen. Första två nätterna var det lite svårt att sova. Jag satt upp och sov i en fotölj för att undvika att belasta huvudet. Tredje natten kunde jag sova som vanligt.

Vad för skillnad märker du nu när det har gått ett tag?
– Jag har mer hår idag. Skorporna jag hade just efter transplantationen började falla av när jag duschade och tog hand om håret. Efter en vecka använde jag babyolija och masserade hårbotten för att mjuka upp. Det hjälpte till.

Var du öppen med att du skulle göra en hårtransplantation?
– Ja det var jag. Min pappa och min bror som inte har något hår alls tyckte först att det var lite onödigt att jag skulle göra in greppet. I deras ögon hade jag mycket hår. Nu efteråt har jag bara fått positiv feedback. Dom tycker att det är snyggt och ser bra ut. Det tycker jag också. Jag är jättenöjd.

Var det många andra som frågade eller undrade?
– Nej. Folk gör om sin ögonfärg idag. Folk gör sin rumpa, haka och allt. Att göra håret är lugnt nuförtiden. Ingen sa någonting.

Om dina kompisar skulle börja tappa hår, skulle du rekommendera dom att göra ett likadant ingrepp?
– Ja absolut. Har man lite hår och mår dåligt över det rekommenderar jag att göra en hårtransplantation. En transplantation med FUE-metoden är det som fungerar bäst idag tycker jag. Om man inte vill ha synliga ärr. Den operationen är enklare och bättre än en strip-transplantation som var vanligare förr. När man säger hårtransplantation är det många som tar det fel och tror att det är ett större ingrepp än vad det är. Det är inte så farligt som man tror. Det är som att gå till tandläkaren.

Kundberättelser

2022-02-03 • Hårtransplantation

Tommy, 35 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Kushtrim, 29 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Christer, 39 år

2022-02-02 • Hårtransplantation

Carl-Johan, 37 år

Våra kunder har ordet