fbpx

Kundberättelse

"Man presenterar sig med sitt utseende och håret gör en väldigt stor skillnad"

Publicerad: 2021-02-16

Boka en kostnadsfri konsultation
hårtransplantation resultat

Fredrik, 25 år

— När jag var runt 21 år gammal var jag alltid “den tunnhårige” i grabbgänget. Det var egentligen inget jag brukade se som ett stort problem, men man tänkte ju klart på det. Mitt tunna hår var faktiskt något jag märkte av redan som 19-åring, när jag mötte min nuvarande fru vid 22-års ålder tog vi tag i det tillsammans och jag fyllde ut mina höga vikar, säger Fredrik.

– Jag började tänka på mitt tunna hår redan när jag var runt 19 år. På något sätt var jag van vid det och vi brukade alltid skoja om det i grabbgänget. När jag fick se en bild på min pappa när han var i 20-23-års åldern såg jag att han också hade börjat få dåligt hår vid väldigt tidig ålder. När jag var 22 år så tog min kommande fru en bild på mig där jag verkligen hajade till när jag såg mitt hår.

redrik är, om han själv får säga, en lagom tjock och lagom glad man i mina bästa år. Han jobbar som säljare inom byggbranschen, som är en bransch han varit runt i kring i nästan hela hans liv. På fritiden umgås han mycket med familj och vänner samt reser en hel del med sin fru. Under de senaste tre åren har projektet av att bygga sitt nya hus tagit upp den största delen av hans tid.

– Vi tog tag i det tillsammans och började kolla på lösningar för vi tänkte att det borde ju faktiskt gå att göra något åt det. När jag kom och tänka på det så hade jag faktiskt haft en kund som genomfört en hårtransplantation, så vi började ringa runt och söka upp så mycket information vi kunde om hårtransplantationer. Bokade in konsultationer på flera ställen och det första mötet var med Maggie på Nordic Hair. Hon gav mig jättebra information och det hela kändes väldigt rätt och självklart, vi kollade även på bilderna och såg att håravfall låg i generna. Så efter det här var jag fast besluten att fyllt ut mina väldigt höga vikar. Efter mötet med Maggie bokade jag faktiskt av mina andra konsultationer, för jag kände mig väldigt säker.

Hur gick dina tankar innan behandlingen?
Det var cirka 1 mån till behandlingen ifrån att jag bestämt mig efter konsultationen. Hon förklarade väldigt bra hur det gick till och jag kollade även en del på YouTube hur det går till. Man var nyfiken och spänd. Försökte komma på hur det skulle se ut efter behandlingen så frågade mycket och sökte på internet av ren nyfikenhet.

Berätta om din upplevelse under behandlingsdagen?
När jag anlände vid kliniken kändes det väldigt bra. Bedövningssprutan kändes lite men sen verkade ju bedövningen och jag kände ingenting. Behandlingen tog drygt 7 timmar med en paus så för mig så var det mycket tålamod.

Det hela var överlag väldigt spännande. Det var den första “stora sjukhusupplevelsen” jag har haft, har aldrig gjort en operation eller något liknande tidigare. Under transplantationen så var de va inne och kolla upp mig mycket och pratade för att se till att jag mådde bra vilket jag tyckte var superbra. Fick bra kontakt med de på kliniken vilket gjorde att man kände sig väldigt trygg och hemma.

Efteråt såg jag svullen ut och hade bandage och grejer på, lite roligt. Var klart trött också, men annars var det inga konstigheter.

Hur var läkningsperioden? Var det många som frågade eller undrade?
Gick tunt med keps i kanske 3 veckor. Sen började håret komma och det var inte alls lika farligt som jag trott. Det var ganska skönt faktiskt för av tillfällighet kunde jag göra hårtransplantationen under påskledigheten. Så var ledig 4 dagar efter, vilket kan vara varför jag ser så lätt på det hela, svårt att säga. Fyllde år några dagar efter men hade keps på mig då.

Det var inte så mycket folk som frågade och det var inte något jag tänkte på. Jag är inte en sån som åmar sig utan det var bara att köra på. Folk gör bröst, rumpa och allt möjligt idag så tycker verkligen en hårtransplantation är normalt.

Vad är det stora skillnaden nu efter?
Stora skillnaden nu är att man tillsammans med skägget kan ha en riktigt frisyr och stil. Att inte behöva “kamma över” den lite kalare delen känns skönt. Det var inte så att jag led av att inte ha hår utan har bra självförtroende. De är helt enkelt mycket roligare och ger en bättre helhet att ha bra hår. Att ha en ordentlig frisyr är ju något man gärna har när man är 25. Jag tänker så här, man presenterar sig med sitt utseende och håret gör en väldigt stor skillnad.

Har förövrigt haft samma frisör både innan och efter, han blev superfashinerad och ville ta bilder. Han blev nästa mer förvånad än mig haha.

Om dina kompisar skulle börja tappa hår, skulle du rekommendera dem att göra ett likadant ingrepp?
Ja alla dagar i veckan, absolut, verkligen! Har man råd och är beredd på att ha keps i 3 veckor då ska man inte tveka en sekund. Jag hade lätt gjort om det, det är så värt det. Det är ett sådant “litet” ingrepp för en så stor grej som håret faktiskt är. Jag har rekommenderat många att göra det. Är så glad att det går att göra en sån här förändring så enkelt.

Gör det så tidigt som möjligt är mitt tips till dig, det är samma tips jag fick och det var det bästa jag gjort.

hårtransplantation resultat

Kundberättelser

2022-02-03 • Hårtransplantation

Tommy, 35 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Kushtrim, 29 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Christer, 39 år

2022-02-02 • Hårtransplantation

Carl-Johan, 37 år

Våra kunder har ordet