fbpx
ISHRS

ISHRS – International Society of Hair Restoration Surgery

I november 2019 medverkade vi på Nordic Hair Clinic vid International Society of Hair Restoration Surgery, World Congress i Bangkok, Thailand. Vi deltog eftersom Dr. Canan, ansvarig läkare och partner på Nordic Hair Clinic Istanbul, är medlem i ISHRS.

Vi tog del av föreläsningar och mycket information rörande den senaste tekniken inom hårtransplantationer.

ISHRS

Borr från Devroye Instruments

Mats Stolt träffade en representant från Devroye Instruments som demonstrerade deras borr som kan drivas med både batteri och el. Det går även att välja om du vill arbeta med eller utan fotpedal.

ISHRS

Borr för längre hår

Något som gör att vissa kvinnor, och även män, ibland drar sig från att göra en hårtransplantation är det faktum att vi måste raka patientens donationsområde för att kunna plocka ut hårsäckarna. Men här tittar Mats Stolt och Dr. Canan på en ny typ av borr som möjliggör det att plantera även långa hårstrån.

ISHRS

Borr från Trivellini Tech

En annan fördel med att transplantera längre hårstrån är att patienten kan se ett resultat av operationen direkt. Vid rakning innebär det att det tar ungefär ett år innan ett tydligt resultat är synligt. Det finns flera lösningar på marknaden för att möjliggöra för transplantation av långa hårstrån. Här berättar Jorge från Trivellini Tech om deras borr som roterar åt båda håll och byter håll när den känner att det finns en risk att håret skadas.

ISHRS

Bedövning med hjälp av tryckluft

Mustafa från Ertip Medical visar här för Dr. Canan och Mats Stolt hur deras nya teknik för att ge bedövning fungerar. Istället för att injicera bedövningen med nålar går denna metod ut på användningen av tryckluft som penetrerar huden snabbt och effektivt.

ISHRS

Safirblad

Vidare berättade även Mustafa om att Ertip Medical arbetar med att ta fram safirblad för att göra kanaler för de hårsäckar som ska transplanteras. I vanliga fall används små rakblad för att skapa dessa kanaler. För vissa patienter har det visat sig att safirbladen är en mer skonsam metod.

ISHRS

APTV-vätska från Energy Delivery Solutions

Mats Stolt och Dr. Canan från Nordic Hair Clinic träffade även William från Energy Delivery Solutions som berättade om ATPV, ett tillskott för näringsvätskan vi lägger grafts i, som tillför ökad cellenergi som i sin tur ökar chansen för att så många hårsäckar som möjligt överlever transplantationen.

ISHRS

Kylare för grafts

En annan otroligt viktig faktor för att de grafts vi plockar ut ska överleva är att vi ser till att de hålls kalla under tiden de är utanför kroppen. Traditionellt förvaras dem på is, vilket kan vara omständligt. Här tittar Mats Stolt och Dr. Canan på en maskin som är till för att kyla grafts.

ISHRS

Implanterare från Inrut

Här berättar Maggie Stolt om en implanterare för hårsäckar som går att använda för både korta och långa hårstrån. Den tillverkas av Inrut och gör hela processen för att implantera grafts mer automatiserad.

ISHRS

Fotoutrustning från PhotoFinder

Eftersom tydliga bilder av hårbotten är ytterst viktigt för att kunna ställa en diagnos och komma fram med en behandlingsplan är det viktigt med bra utrustning för detta. PhotoFinder är en fotolösning särskilt framtagen för att undersöka hårbotten och tydligt få en bild av både tjockleken på hårstråna samt hur tätt de sitter.

ISHRS

Vidare förklaring av PhotoFinder

Här förklarar Mats Stolt vidare hur systemet fungerar och hur vi kan utläsa den information vi behöver från det.

ISHRS

Glasögon från Rose Micro Solutions

Glasögon med bra belysning och förstoring är något vi på Nordic Hair Clinic ofta använder vid operation. Här testar vår hårspecialist Maggie Stolt några nya varianter från Rose Micro Solutions.