fbpx

PCOS hos kvinnor

Är du bekymrad över håravfall till följd av PCOS (polycystiskt ovariesyndrom). Vi på Nordic Hair Clinic förstår de unika utmaningar som kvinnor med PCOS kan möta när det gäller hårhälsa.

Vad är då PCOS? Det är bra att veta vad exakt PCOS är för att kunna få sig en förståelse för eventuella behandlingar och åtgärder. PCOS är en hormonell obalans som kan påverka kvinnors reproduktiva hälsa och som ofta åtföljs av oregelbundna menstruationscykler. En av de vanligaste och mest kännbara effekterna av PCOS är håravfall. Detta beror vanligtvis på den ökade produktionen av manligt könshormon, testosteron, som kan orsaka en typ av håravfall som kallas androgen alopeci. Det resulterande håravfallet kan vara märkbart vid tinningarna, kronan eller i övriga delar av hårbotten, vilket kan vara väldigt frustrerande och påverka självkänslan.

På Nordic Hair Clinic är vi specialister på att hantera och behandla håravfall resulterat av PCOS. Vår erfarna medicinska personal erbjuder skräddarsydda lösningar för att hantera och behandla ditt håravfall på ett effektivt sätt.

Låt oss hjälpa dig att ta kontroll över ditt håravfall och återfå det vackra och friska hår du förtjänar.