fbpx

Artiklar

Rädd för nålar? 6 tips för att övervinna rädslan inför din Hårbehandling

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2022-03-08

Få människor uppskattar att få en spruta. Men det finns en del människor som tycker det är extra jobbigt, vilket kan försvåra en Hårbehandling.

Och det är såklart något vi vill hjälpa våra kunder med. Därför går vi nedan igenom ett antal tips som kan hjälpa dig med oron inför och under din Hårbehandling (eller Covid-19 vaccination).

 

1. Ta djupa andetag

När vi upplever ångest eller nervositet spänner sig kroppen och vår andning snabbas upp och blir ytlig. Spänningar i kroppen kan få sticket att kännas mer.

Ta långa, djupa andetag (in genom näsan, ut genom munnen) innan sticket för att slappna av kropp och sinne.

 

2. Tänk positivt

När irrationella och negativa tankar uppstår ska du påminna dig själv om att smärtan kommer vara över inom ett fåtal sekunder.

 

3. Distrahera dig själv

Hitta något som hjälper dig tänka på något annat än det som pågår. Lyssna på lugn musik, titta på något på din telefon eller kläm på en stressboll.

Ibland kan det hjälpa att hålla en konversation med den som ska behandla dig eller ge dig sprutan.

 

4. Använd bedövning

De allra flesta av våra kunder tycker inte att det är värt att använda sig av bedövning. Det brukar gå bra ändå. Men vill du verkligen ha bedövning kan du säga till när du bokar din behandling. 

Vi sätter i såna fall bedövningssalva i hårbotten på dig. Det finns också så kallade emla-plåster att köpa på apoteket för att lokalbedöva ditt nålstick. 

Detta sätter du på hemma innan din behandling. Dessa garanterar inte ett helt smärtfria nålstick men det kan vara lugnande för både kropp och sinne att veta att smärtan är något lägre.

 

5. Titta bort – helt enkelt

Varför ens titta på det som sker? Genom att bara titta bort eller blunda kan du ignorera omständigheterna och låtsas att du är någon annanstans.

 

6. Prata med oss

Att få veta att personen som tar hand om dig är van vid att ta blodprov eller ge sprutor kan vara en lättnad. Vi har utfört tusentals behandlingar och vill vara ett bra stöd för dig som kund.

Förmedla din rädsla tidigt så vet den som behandlar dig att denne ska lägga extra tid på att se till att du är bekväm och redo.

Ni kan då också diskutera exakt vad du behöver för att göra upplevelsen ska vara mer behaglig för dig.

 

Vi vet vad vi gör!

Under våra tio år av utförande av Hårbehandlingar har vi förfinat vår injektionsteknik. Vi har lagt mycket tid på att få behandlingen så smärtfri som möjligt. 

Många kunder säger till oss att det gör mindre ont att göra Hårbehandling hos oss och det förvånar oss inte. Det är något som skiljer oss från många av våra konkurrenter. 

Vi använder oss av nålar som liknar de som används vid akupunktur – det vill säga de tunnaste på marknaden. Dessa nålar är utvecklade specifikt för Hårbehandlingar. 

En annan stor skillnad är hur ytligt vi går in när vi injicerar. Under våra behandlingar går vi aldrig djupare än 3 mm ner i hårbotten.

Detta är inte primärt för att det ska kännas mindre utan även för att effekten av Hårbehandling blir som bäst vid det djupet.

Vill du lära dig mer om Hårbehandling?

Våra kunder har ordet