fbpx

Artiklar

Talgproduktion i hårbotten

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2014-09-17

man blir undersökt av mikrokamera under en konsultation

Vad är vitamin B5?

Vitamin B5 kallas också Pantotensyra, och fungerar genom att minska talgproduktionen. När talgproduktionen minskar täpps porer inte igen lika lätt och acnebakterien får ont om mat.

Vitamin B5 har alltså samma typ av effekt på huden som Roaccutan, men saknar allvarliga biverkningar. Egentligen är det knappt några biverkningar värt att nämna.

Det har gjorts en rad långtidsstudier och de faller alla ut väl för patienterna.

I en del dyrare schampo finns det Pantotensyra och frågan är egentligen varför inte fler har detta som en bas ingrediens i schampon.

En del andra använder magnesium mot för hög talgproduktion. Detta fungerar väl men kan torka ut hårstråna också vilket inte är bra ifall det skulle ge upphov till håravfall eller i alla fall ett bräckligare hårstrå.

Sebum som talg också kallas är som sagt ett vanligt återkommande problem för många människor, speciellt i den nordiska länder där fukt blandas med kyla och torrt väder.

En del tror att hårlaser kan stoppa talgproduktionen men det verkar högst osannolikt men den del personer kan faktiskt tillgodogöra sig laserbehandling för en bättre hårbotten.

Kostnadsfri konsultation

Upplever du hög talgproduktion? Boka en kostnadsfri konsultation med oss och ta reda på hur ditt hår mår.

Under konsultationen undersöker vi dina hårsäckar med en mikrokamera och kommer tillsammans fram vilken behandling som passar dig bäst.

Våra kunder har ordet