fbpx

Artiklar

Trött på att tappa hår? Så enkelt kan du få tillbaka din frisyr

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2020-01-17

hårtransplantation resultat

Håravfall och andra problem med håret är mycket vanligt bland både män och kvinnor – och orsaken kan variera. Plasmabehandlingar och hårtransplantationer är de mest effektiva lösningarna för att få återfå tjocka, vackra hårsvall. Här berättar Maggie Stolt från Nordic Hair Clinic, Sveriges ledande hårklinik inom blodbehandlingar och hårtransplantationer, allt du behöver veta.

Alla som får ordning på sitt hår får en bättre självkänsla.
De blir mycket gladare, det märker vi direkt när vi träffar dem för uppföljning.

– Maggie Stolt, VD, Nordic Hair Clinic

Håravfall

Det är fullt normalt att tappa omkring 100 hårstrån per dag. Men tappar du mer än så kan det bero på något underliggande.

Maggie Stolt, VD på Nordic Hair Clinic, berättar att faktorer som stress, ärftlighet, sjukdom och vitaminbrist kan påverka din hårväxt och orsaka både sprött och tunt hår.

Det är oerhört många som mår dåligt när håret de en gång hade börjar försvinna. När håravfallet inte avtar efter en tid är det många som oroade bestämmer sig för att undersöka olika åtgärder.

Det är inte ovanligt att testa experimentella preparat som inhandlats på nätet eller att ge många huskurer en chans, säger Maggie Stolt.

Nordic Hair Clinic är Nordens ledande hårklinik inom Hårbehandlingar och hårtransplantationer. Sedan starten 2006 har deras hårspecialister hjälpt över 15.000 kunder på sina kliniker i Stockholm och Göteborg samt Istanbul i Turkiet att återfå sitt tjocka och friska hår.

Detta genom moderna tekniker för både Hårbehandlingar och hårtransplantationer.

Hårbehandling eller transplantation?

Allt på Nordic Hair Clinic börjar med en kostnadsfri konsultation. Under mötet undersöks hårbotten med ett digitalt mikroskop och orsaken till håravfallet fastställs.

Utifrån varje enskild patients förutsättningar beslutas därefter passande behandling. Hur behandlingen går tillväga skiljer sig därför från kund till kund.

När vi utför en Hårbehandling injicerar vi speciella proteiner (blod/cellfragment – kroppens egna tillväxtfaktorer) från patientens blod in i huden vid problemområdet.

Detta får ditt hår att börja växa bättre eftersom hårsäckarna blir kraftigare och kan därmed producera tjockare hårstrån. Det är en enkel behandling som tar ungefär 45 min och som utförs av specialutbildade sköterskor.

Du kan förvänta dig ett resultat efter tre behandlingar, säger hon och fortsätter:

Om vi däremot kommer fram till att många hårsäckar är ”döda” rekommenderar vi istället en hårtransplantation.

Då flyttar vi hårsäckar från ett område med mycket och friskt hår, vanligast är nacken, till området där du vill ha mer hår. Hårsäckarna växer fast redan inom 48 timmar och börjar därefter producera nytt hår.

Inom en vecka fyller vi på hårsäckarna med en Hårbehandling, vilket gör att läkningsprocessen går bättre och att håret växer snabbare. Ingreppet utförs av ett expertteam där var och en genomfört minst 2500 hårtransplantationer.

Bortsett från att Hårbehandling har en tydlig effekt på hårtillväxt har det även en fantastisk inverkan på huden. Då görs samma typ av behandling men vi injicerar istället blodn i huden.

Det ger dig en friskare hudton, mer lyster och överlag en mer elastisk och fräsch hud, avslutar Maggie Stolt.

Våra kunder har ordet