fbpx
Övriga lösningar nordic hair clinic

Övriga lösningar för att motverka håravfall

Trots att det är större delen av den vuxna befolkningen som lider av håravfall och tunt hår finns det ont om bra lösningar. En orsak är att håravfall och tunt hår inte klassas som någon sjukdom någonstans i världen. Det är bara en del av livets alla händelser.

Är det ingen sjukdom så kommer läkemedelsbolagen inte att satsa pengar för att ta fram ett botemedel. I dag finns bara två godkända läkemedel – Finasterid och Minoxidil. Förutom dessa och Hårbehandlingar finns det några till lösningar som ibland kan fungera till viss del.

Kom förbi oss på en kostnadsfri konsultation för att ta reda på vilken lösning som är rätt för dig.

Boka en kostnadsfri konsultation
Övriga lösningar

Laserbehandling

En professionell hårlaser kan många gånger hjälpa till att stimulera igång hårväxten.

Laserbehandlingar handlar om att höja energinivån i cellerna och fungerar i princip på samma sätt som fotosyntesprocessen i naturen. Solljuset innehåller alla typer av ljus men det är energin från det röda ljuset som växterna tillsammans med koldioxid och vatten omvandlar till kolhydrater (byggstenar) och syrgas.

I kroppen fungerar det på samma sätt och vid en laserbehandling används också det röda ljuset, 650nm. Mitokondrier är en beståndsdel i cellerna och benämns ofta som cellens kraftverk. De spelar en stor roll för ämnesomsättningen och det är i Mitokondrierna som näring och syre omvandlas till energi. Dessa små beståndsdelar kontrollerar även hur celler delar sig.

Ljuset aktiverar mitokondrierna och triggar igång celldelningen. Fler celler betyder fler byggstenar till varje hårstrå vilka byggs upp, blir kraftigare och får ork att växa sig längre.

Övriga lösningar

Dermaroller

Microneedle roller är en dermatologisk nålrulle för behandling av hårbotten. De mycket små nålarna sätter igång de naturliga processer i kroppen som ger förbättrad hårväxt. Tillväxtfaktorerna aktiveras och blodcirkulationen ökar.

Behandling med nålrulle förbättrar även upptaget av preparat som minooxidil (Rogaine och Recrea) som smörjs in i hårbotten.

Nålarna finns i olika längder men vi rekommenderar 0,3 mm eller 0,5 mm. Används rollern tre gånger per vecka räcker den cirka 3–5 månader. Efter det har nålarna blivit trubbiga eller slöa.

Läs mer om Dermaroller

Varför erbjuder inte vi dessa lösningar?

Vi på Nordic Hair Clinic erbjuder varken behandling med laser eller nålrullar för att bidra till ökad hårväxt.

Anledningen är för att vi vill erbjuda våra kunder den bästa lösningen mot håravfall – och det är Hårbehandling.

Hårbehandling är den mest effektiva behandlingen för att öka hårtillväxt och minska håravfall.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet