fbpx
dermaroller

Dermaroller - skinroller för hår

Dermaroller, också känt som skinroller, är en form av microneedling. Detta är en dermatologisk nålrulle för behandling av hår och hud.

Nålarna på en skinroller sätter igång de naturliga processer i kroppen som bland annat ger förbättrad hårväxt, föryngrar huden, och behandlar ärrbildning och rynkor.

Denna kan användas hemma och är en vård som ger långsiktiga resultat. Det anses därför som en tillgänglig, effektiv och relativt icke-invasiv hudbehandling.

Dermaroller

Hur fungerar en dermaroller?

De små nålarna punkterar huden och skapar en kontrollerad hudskada i form av mikrokanaler. Punkteringen utlöser kroppens läkningsprocess, som i sin tur aktiverar tillväxtfaktorer och ökar blodcirkulationen.

Den påverkade ytan börjar också producera mer kollagen – ett naturligt fiberprotein som ger struktur, stadga och motstånd mot slitningar.

Forskning har funnit att hud och hår som behandlas kontinuerligt kan leda till en ökad produktion av kollagen med 400%.

Behandling med skinroller förbättrar även upptaget av preparat som t.ex. Minoxidil (Rogaine och Recrea).

En skinroller används ofta som ett leveranssystem för att maximera effekten av substanser som appliceras på hud eller hårbotten i samband med behandling.

Användning

Hur använder du en Dermaroller?

Den används genom att varsamt rulla den över önskad yta av hud eller hår. Det räcker med att utföra 1-2 dragningar – upp och ned – på en och samma area.

Var försiktig vid hemmabruk då det krävs åtanke och eftervård i samband med användning.

Vi rekommenderar starkt att använda denna efter en Hårbehandling. Detta höjer effekten av behandlingen och gör resultatet bättre.

Dermaroller för ett tätare skägg

Vill du ha tätare skägg så kan en skinroller vara för dig.

En skinroller används ofta för ökad skäggväxt. Principen är densamma – en kontrollerad hudskada bidrar till ökad kollagenproduktion och aktiverar tillväxtfaktorerna i ditt ansiktshår.

Ta reda på vilken behandling som passar dig

Vanliga frågor och svar om Dermaroller

Hur gör man rent en Dermaroller?

Man rengör med alsolsprit eller liknande produkter, vilket skall göras både innan och efter varje användning. Låt den stå i sprit i ett par minuter.

Hur länge håller en Dermaroller?

Vid kontinuerlig användning (4 gånger i veckan) håller en Dermaroller ungefär i 2-3 månader. Efter det blir nålarna slöa och en ny bör införskaffas.

Hur ofta ska jag använda en Dermaroller?

För bästa resultat rekommenderar vi att du skall använda en Dermaroller runt 4 gånger i veckan.

Vilken längd ska nålarna på en Dermaroller vara?

Det beror på vilket område du använder den på. Ju mer kal ytan är desto kortare nål ska du använda. Vi rekommenderar 0,3 mm för plan hy och upp till 1 mm för yta med hår.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet