fbpx
Hårtransplantation Istanbul Nordic Hair Clinic

Hårtransplantation i Istanbul

(Just nu erbjuder vi inga tjänster på vår klinik i Turkiet. Vi hänvisar istället till våra svenska kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.)

I Turkiets största stad, Istanbul, erbjuder vi hårtransplantationer till ett förmånligt pris. Tack vare bred kunskap om branschen och goda kontakter har vi full kontroll och kan säkerställa den absolut bästa standarden för dig som kund.

Här får du samma kvalitetsmässiga resultat på din hårtransplantation som i Sverige – fast till ett lägre pris.

Kontakta oss

Så går resan till, steg för steg

1. Konsultation och bokning

Första steget är alltid en konsultation på några av våra kliniker i Sverige. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut samtliga frågetecken och funderingar kring ingreppet. Detta görs på plats på någon av våra kliniker i Sverige, på telefon eller genom en videokonsultation. Bästa sättet att boka en konsultation är att göra det online.

Efter din konsultation stämmer vi sedan av med bokning av ingreppet och passande flygtider. Vi förbereder också dig med den information du behöver inför resan.

2. Nedresa

Tiden för nedresa är dagen innan ingreppet och du kan välja själv när du vill åka ner. Vi rekommenderar att man tar ett morgonflyg så att man hinner göra någonting under dagen i Istanbul och man hinner vila upp sig inför nästa dag. Anländer man i Istanbul på kvällen finns det risk för att man fastnar i trafik.

När du anländer på flygplatsen i Istanbul kommer vi möta dig med en skylt med ditt namn på och ta dig direkt till hotellet. Väl på hotellet är det bara att checka in med namn och pass och sedan kan du göra vad du vill resten av dagen.

3. Ingreppet genomförs

På morgonen möter vi dig i lobbyn och tar dig till kliniken. På kliniken kommer vi börja med att ta blodprov, ge dig premedicinering och ombyte inför ingreppet. Nästa steg är att sitta ned och rita ut din hårlinje och stämma av vad du önskar för resultat. När allt känns bra går vi vidare med att påbörja ingreppet.

Ingreppet påbörjas med lokalbedövning, därefter kommer du inte känna någonting under resten av ingreppet. Beroende på storleken av din transplantation så kan det här ta allt ifrån 3 till 7 timmar.

Efter ingreppet går vi igenom skötselråd. Normalt kan man känna sig lite trött och omtumlad. Efter det tar vi dig till hotellet.

4. Fritid, tvätt av hår och hemresa

Dagen efter ingreppet ska du ta av ditt bandage. Sedan har du tid över till att göra vad du vill i Istanbul.

Om ditt flyg går efter kl. 16, kan du få komma till kliniken för att tvätta ditt hår en första gång, men det är inget måste. Transport ordnas från hotellet till flygplatsen. Luta dig bak och ta det lugnt, din transplantation är klar och snart är du hemma med vänner och familj igen.

5. Uppföljning & Hårbehandling

När du är hemma i Sverige så är du välkommen in på uppföljningar där vi hjälper dig med eventuella frågor och följer upp ditt resultat.

Hårtransplantation Istanbul Nordic Hair Clinic

Dokumentation

Pass & Visum

Det är viktigt att ha koll på saker som pass och eventuellt visum innan du bokar ditt flyg till Turkiet.

Kolla sista giltighetsdatum på ditt pass. För att komma in i Turkiet måste ditt pass vara giltigt 5 månader (150 dagar) ifrån hemresedatumet annars riskerar du att bli nekad inträde. Inresa kan också nekas om du reser med ett trasigt pass. Notera att provisoriska pass och främlingspass inte accepteras för inresa till Turkiet.

Du som inte har svenskt pass rekommenderar vi att stämma av vad gäller inresetillstånd / visum innan du bokar.

Vanliga frågor och svar runt hårtransplantationer i Istanbul

Vad är skillnaden på en hårtransplantation i Istanbul och i Sverige?

Vid en hårtransplantation på vår klinik i Istanbul får du exakt samma resultat som om du gör en hårtransplantation på någon av våra kliniker i Sverige, då det är samma personal som utför ingreppet. Det ingår också en Hårbehandling.

Prisnivån är den största skillnaden samt antal efterbehandlingar med Hårbehandling som ingår och den praktiska aspekten runt om ingreppet.

I Istanbul talar personalen engelska istället för svenska, du får tid att koppla av på ett hotell och tid till att upptäcka den underbara staden Istanbul. Gör du din hårtransplantation i Sverige kostar det mer, men du kan vila upp dig hemma istället. I Sverige ingår dessutom fyra Hårbehandlingar i priset.

Vad ingår i priset för en hårtransplantation i Istanbul?

I resan ingår 3 nätter på ett 4-stjärnigt hotell med centralt läge samt mellan flygplats och hotell.

Efter din hårtransplantation ingår också en kostnadsfri uppföljning samt en efterbehandling med Hårbehandling på någon av våra kliniker i Sverige.

Hur många hårbehandlingar ingår i priset?

Efter varje hårtransplantation i Istanbul erbjuder vi 1 kostnadsfri hårbehandling på en av våra kliniker i Sverige.

Önskar du fler hårbehandlingar på transplantationsområdet kostar dessa 2 500 kr per behandling.

Vilka språk talar personalen i Istanbul?

Vår personal i Istanbul talar flytande turkiska och engelska.

Hur långt är det mellan kliniken och hotellet?

Hotellet är centralt beläget och kliniken ligger i samma byggnad som hotellet.

Vad behöver jag tänka på inför resan?

Det är viktigt att du har koll på det sista giltighetsdatumet på ditt pass. För att komma in i Turkiet måste ditt pass vara giltigt 6 månader framåt ifrån hemresedatumet. Har du kortare giltighetstid riskerar du att bli nekad tillträde.

Se också till att du har tillgång till visum.

Inresa kan också nekas om du reser med ett trasigt pass. Provisoriskt pass och främlingspass godtas inte för inresa till Turkiet.

Kan jag ta med mig sällskap på resan?

Det får du absolut göra! Många väljer att ta med sig en släkting eller en kompis som stöd, men även för att kunna uppleva den vackra staden Istanbul ihop med någon.

Flygbiljetten för sällskapet ingår ej och bekostas på egen hand.

Är det lättare att få en infektion för att man befinner sig i ett varmt land?

Risken för att få en infektion är väldigt låg trots värmen och efter hårtransplantationen får du även antibiotika i förebyggande syfte. Så länge du inte lägger huvudet mot smutsiga ytor så ska du inte behöva vara orolig.

Påverkar hemresan svullnaden efter transplantationen?

Kabintrycket på flygplanet kan få svullnaden att gå upp men det lägger sig oftast efter en dag eller två.