fbpx
Hårtransplantation Istanbul Nordic Hair Clinic

Hårtransplantation i Istanbul

(Just nu erbjuder vi inga tjänster på vår klinik i Turkiet. Vi hänvisar istället till våra svenska kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.)

I Turkiets största stad, Istanbul, erbjuder vi hårtransplantationer till ett förmånligt pris. Tack vare bred kunskap om branschen och goda kontakter har vi full kontroll och kan säkerställa den absolut bästa standarden för dig som kund.

Här får du samma kvalitetsmässiga resultat på din hårtransplantation som i Sverige – fast till ett lägre pris.

Kontakta oss

Så går resan till, steg för steg

1. Konsultation och bokning

Första steget är alltid en konsultation på några av våra kliniker i Sverige. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut samtliga frågetecken och funderingar kring ingreppet. Detta görs på plats på någon av våra kliniker i Sverige, på telefon eller genom en videokonsultation. Bästa sättet att boka en konsultation är att göra det online.

Efter din konsultation stämmer vi sedan av med bokning av ingreppet och passande flygtider. Vi förbereder också dig med den information du behöver inför resan.

2. Nedresa

Tiden för nedresa är dagen innan ingreppet och du kan välja själv när du vill åka ner. Vi rekommenderar att man tar ett morgonflyg så att man hinner göra någonting under dagen i Istanbul och man hinner vila upp sig inför nästa dag. Anländer man i Istanbul på kvällen finns det risk för att man fastnar i trafik.

När du anländer på flygplatsen i Istanbul kommer vi möta dig med en skylt med ditt namn på och ta dig direkt till hotellet. Väl på hotellet är det bara att checka in med namn och pass och sedan kan du göra vad du vill resten av dagen.

3. Ingreppet genomförs

På morgonen möter vi dig i lobbyn och tar dig till kliniken. På kliniken kommer vi börja med att ta blodprov, ge dig premedicinering och ombyte inför ingreppet. Nästa steg är att sitta ned och rita ut din hårlinje och stämma av vad du önskar för resultat. När allt känns bra går vi vidare med att påbörja ingreppet.

Ingreppet påbörjas med lokalbedövning, därefter kommer du inte känna någonting under resten av ingreppet. Beroende på storleken av din transplantation så kan det här ta allt ifrån 3 till 7 timmar.

Efter ingreppet går vi igenom skötselråd. Normalt kan man känna sig lite trött och omtumlad. Efter det tar vi dig till hotellet.

4. Fritid, tvätt av hår och hemresa

Dagen efter ingreppet ska du ta av ditt bandage. Sedan har du tid över till att göra vad du vill i Istanbul.

Om ditt flyg går efter kl. 16, kan du få komma till kliniken för att tvätta ditt hår en första gång, men det är inget måste. Transport ordnas från hotellet till flygplatsen. Luta dig bak och ta det lugnt, din transplantation är klar och snart är du hemma med vänner och familj igen.

5. Uppföljning & Hårbehandling

När du är hemma i Sverige så är du välkommen in på uppföljningar där vi hjälper dig med eventuella frågor och följer upp ditt resultat.

Hårtransplantation Istanbul Nordic Hair Clinic

Dokumentation

Pass & Visum

Det är viktigt att ha koll på saker som pass och eventuellt visum innan du bokar ditt flyg till Turkiet.

Kolla sista giltighetsdatum på ditt pass. För att komma in i Turkiet måste ditt pass vara giltigt 5 månader (150 dagar) ifrån hemresedatumet annars riskerar du att bli nekad inträde. Inresa kan också nekas om du reser med ett trasigt pass. Notera att provisoriska pass och främlingspass inte accepteras för inresa till Turkiet.

Du som inte har svenskt pass rekommenderar vi att stämma av vad gäller inresetillstånd / visum innan du bokar.

Vanliga frågor och svar runt hårtransplantationer i Istanbul

Påverkar hemresan svullnaden efter transplantation?

Kabintrycket på flygplanet kan få svullnaden att gå upp men det lägger sig oftast efter en dag eller två.

Hur går uppföljningen till efter en hårtransplantation i Turkiet till?

Efter ingreppet får patienten instruktioner för eftervård och återhämtning, det är dock svårt att få fysiska uppföljningar om du gjort din hårtransplantation i Turkiet och bor i ett annat land vilket gör det svårt att övervaka resultatet och eventuella komplikationer.

Finns det några risker eller faktorer som man bör vara medveten om innan man väljer att genomgå en hårtransplantation i Turkiet?

Precis som vid alla medicinska ingrepp finns det risker att ta hänsyn till innan man genomgår en hårtransplantation i Turkiet. Det inkluderar infektion, ojämn tillväxt av hårsäckarna, ärrbildning och tillfällig chockförlust av befintligt hår.

Hur skiljer sig kostnaderna för en hårtransplantation i Turkiet jämför med andra länder?

Kostnaderna för en hårtransplantation i Turkiet kan vara betydligt lägre jämfört med många västländer, vilket för det till ett attraktivt alternativ för många patienter. Priserna varierar beroende på faktorer som klinikens rykte, personalens erfarenhet och antalet grafts som transplanteras.

Vilka är de vanligaste metoderna för hårtransplantation som används i Turkiet?

De vanligaste metoderna för hårtransplantation som används i Turkiet inkluderar FUE och FUT. FUE är vanligt förekommande på grund av dess mindre invasiva natur och snabbare återhämtningstid.

Vad är skillnaden på en hårtransplantation i Istanbul och i Sverige?

Att välja mellan att genomgå en hårtransplantation i Turkiet eller i Sverige innebär att ta hänsyn till fler faktorer som kan påverka behandlingsupplevelsen och resultaten. Här är några av de största skillnaderna mellan en hårtransplantation i Turkiet och i Sverige:

Kostnad: Generellt sett är kostnaden för en hårtransplantation lägre i Turkiet jämfört med Sverige. Detta beror på skillnader i arbetskraftskostnader och levnadskostnader mellan länderna.

Kvalitet och erfarenhet: Trots lägre kostnader i Turkiet har många kliniker medicinska team med lång erfarenhet. Å andra sidan kan Sverige erbjuda högkvalitativ vård med strikta regler och certifieringar för medicinsk praxis.

Eftervård och uppföljning: Eftervården och uppföljningen efter en hårtransplantation kan variera mellan Turkiet och Sverige. I Sverige kan patienterna ha närmare tillgång till eftervård och uppföljning på grund av närhet till kliniken, medan i Turkiet kan det kräva att man reser tillbaka för uppföljningsbesök.

Språk och kultur: Kommunikationen och kulturella skillnader kan spela en roll i patientens upplevelse av hårtransplantationen. I Sverige kan patienter ha fördelen av att kommunicera på sitt modersmål och känns sig mer bekväm med kulturella normer och förväntningar.

Det finns både likheter och skillnader mellan hårtransplantationer i Turkiet och Sverige. Det är viktigt för varje individ att överväga sina personliga preferenser, behov och förväntningar för att fatta det bästa beslutet för sin hårtransplantation.

Påverkar hemresan svullnaden efter transplantationen?

Kabintrycket på flygplanet kan få svullnaden att gå upp men det lägger sig oftast efter en dag eller två.

Våra kunder har ordet