fbpx
Hårlinjer

Hårlinjer

När man ska transplantera hår till huvudet och bestämma var man ska placera sin nya hårlinje måste man ta hänsyn till var ens muskelfäste sitter. Genom att lyfta på ögonbrynen kan du se hur högt upp dina muskler går.

När man gör en hårtransplantation för att sänka sitt hårfäste kan man estetiskt sett inte sätta hårlinjen under dina översta muskelfästen.

Därav finns det en begränsning vad gäller hur lågt du kan sätta din hårlinje, även om det visuellt sett kan se bra ut att sätta en relativt låg hårlinje så kan det göra att ditt hår rör på sig när du pratar eller grimaserar.

Vill du få din hårlinje undersökt eller ta reda på hur ditt hår mår? Välkommen in på en kostnadsfri konsultation!

Boka en kostnadsfri konsultation

Maskulin hårlinje

En manlig hårlinje har oftast lätta kurvor in vid vikarna eller är lite mer ”boxig”.

Hur djupt in man vill att kurvorna ska gå brukar man stämma av gentemot hur gammal man är då en naturlig hårlinje får djupare vikar med åren.

Läs mer om håravfall hos män

Feminin hårlinje

En kvinnlig hårlinje är oftast rakare eller rund för att få en mjukare, kvinnligare form på ansiktet.

Den kvinnliga hårlinjen brukar inte förändras lika mycket som mäns när man blir äldre utan den stannar ofta densamma även den kan krypa bakåt en aning.

Läs mer om håravfall som kvinna

Maxingrepp vid transplantation

Av medicinska skäl finns det begränsningar för hur stor hårtransplantation du bör göra under ett och samma ingrepp. En av anledningarna är att överlevnadsgraden på grafts blir sämre om ingreppet pågår för länge.

Utöver de medicinska anledningarna är det även jobbigt för dig att sitta stilla över en längre period. På våra kliniker gör vi i de flesta fall inte mer än 3 500 grafts.

En transplantation på 3 500 grafts kan ta upp mot 6 timmar beroende på om man har svårarbetad hud eller om man vill ta fler pauser.

Det är praktiskt taget möjligt att genomföra större hårtransplantationer men det är inget vi rekommenderar.

Maxingrepp vid hårtransplantation på män

Hur stort ingrepp man kan göra på män beror oftast på hur bra kvalitet du har på ditt givarområde.

Vissa personer har större områden med bra grafts och andra har mindre. Detta är en bedömning vi gör här på kliniken när vi går igenom dina förutsättningar.

I vissa fall har man tappat väldigt mycket hår samtidigt som man har ett otroligt fint givarområde. I andra fall gör vi ett maxingrepp på 3 500 grafts och sedan planerar vi in en andra hårtransplantation minst 6 månader senare för att fylla ut resten.

Maxingrepp vid hårtransplantationer på kvinnor

Ett maxingrepp för kvinnor begränsas ofta på grund av visuella skäl eftersom de flesta vill kunna täcka över det rakade givarområdet.

För att vara på den säkra sidan brukar vi därför inte göra transplantationer över 2 000 grafts. Bortsett från det så finns det inga medicinska skillnader vad gäller mäns och kvinnors maxingrepp.

Områden för hårtransplantation

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet