fbpx
hårtransplantation eftervård

Hur du ska tvätta det transplanterade håret

För att hjälpa sårskorporna mjukna och ramla av ska du börja skölja håret med vatten dagligen 72 timmar efter din hårtransplantation.

Efter 4 dygn kan du börja tvätta håret försiktigt med ett milt schampo.

Det är viktigt att tvätta håret varje dag enligt instruktionerna för att hålla området rent men också för att hjälpa sårskorporna lossna.

Sårskorporna brukar oftast ramla av inom 7—10 dagar. När sårskorporna har fallit av kan hårsäckarna börja växa snabbare.

Ladda ner instruktionsblad

1. Hur du tvättar håret

Donationsområdet i nacken kan du börja tvätta från och med att bandaget tas av.

72 timmar efter ingreppet ska du börja skölja det nytransplanterade håret med ljummet vatten. Ha inte för högt tryck på strålen.

Duscha området med ljummet vatten i 10 minuter för att skölja huvudet noggrant. Detta kommer hjälpa sårskorporna falla av och då kan håret börja växa snabbare.

hårtransplantation eftervård
hårtransplantation eftervård

2. Badda området försiktigt

Efter tvätt ska du badda området försiktigt med hushållspapper. Efter ett par dagar kan du börja använda en ren handduk.

hårtransplantation eftervård
hårtransplantation eftervård

3. Använd milt schampo efter 4 dygn

Efter 4 dygn kan du börja använda ett milt schampo.

Löddra upp schampot i dina händer och lägg på transplantationsområdet. Låt schampot ligga på i några minuter innan du tvättar av det.

hårtransplantation eftervård

Video

Se vår instruktionsvideo

Här kan du se steg för steg hur du ska göra när det är dags att börja tvätta ditt tranpslanterade område efter din hårtransplantation.

Vanliga frågor och svar om att tvätta håret

Hur länge ska jag tvätta transplantationsområdet?

För att få bort sårskorporna så skonsamt som möjligt och för att hålla området rent rekommenderar vi att du står i duschen i 10 minuter. Tvätta inte området längre än så.

10 minuter är tillräckligt för att mjuka upp sårskorporna och hjälpa de att ramla av naturligt. Upprepa detta varje dag tills alla sårskorpor har ramlat av.

När kan jag tvätta mitt donationsområde?

Du kan börja tvätta ditt donationsområde direkt efter du har tagit av bandaget. Undvik dock att vattnet kommer över ditt transplantationsområde (dit dina hårsäckar har flyttats) fram till 2 dagar efter din hårtransplantation.

Vilken temperatur på vattnet ska jag ha när jag tvättar håret?

Ha tillräckligt varmt vatten så att det är behagligt att stå i duschen i 10 minuter. Duscha alltså inte håret i kallt vatten.

Det viktigaste är att du kan tvätta håret i lugn och ro och låta sårskorporna mjuka upp sig.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet