fbpx

Konsultation för hårtransplantation

En hårtransplantation kräver noggrann planering och stor eftertanke av dig som planerar att genomgå ett ingrepp. Vi brukar säga att 80% av ett lyckat resultat beror på konsultationen.

Under konsultationen går vi igenom dina individuella förutsättningar, dina förväntningar och det önskade resultatet.

Det är viktigt för oss att du som kund ges möjlighet att i lugn och ro få veta vad som är medicinskt möjligt utifrån givna omständigheter.

Vid konsultationen diskuteras även priset vilket påverkas av ingreppets omfattning och hur mycket hår som flyttas.

Boka en kostnadsfri konsultation

Detta händer under en konsultation

1. Hälsodeklaration

När du kommer till oss för en konsultation så får du börja med att fylla i en hälsodeklaration. Vi behöver veta att du är frisk eller om du har haft några sjukdomar som skulle kunna påverka hårväxten och en eventuell hårtransplantation.

Har du ätit olika typer av mediciner kan dessa påverka hårväxten och en eventuell hårtransplantation. Alla medicinska detaljer är viktiga inför ett ingrepp för att säkerställa kvaliteten på resultatet.

Konsultation för hårtransplantation

2. Dina önskemål

Först behöver vi veta vad är det du vill uppnå. Vill du sänka hårlinjen, fylla ut vikarna eller bättra på tätheten på kronan eller mittbenan?

När vill du utföra ingreppet? På sommaren eller vintern – vad passar dig bäst? Resultatet blir lika bra – det handlar bara om när i livet det passar för dig att vara ledig en vecka.

Vill du dela upp betalningen så kan vi hjälpa dig genom MedicalFinance.

Konsultation för hårtransplantation

3. Undersökning

Vi undersöker en mängd olika detaljer för att hitta den bästa lösningen för din hårtransplantation.

Hur bra är ditt donationsområde i nacken? Hur mycket hår kan vi flytta? Består dina hårsäcksgrupper i nacken av enkla, dubbla eller trippla hårstrån? Har du virvlar i håret och åt vilket håll växer hårstråna? Allt detta måste vi undersöka för att du ska kunna få ett naturligt resultat av din hårtransplantation.

Om du har eksem eller psoriasis är det viktigt att vi kontrollerar detta. Ärr, vårtor eller andra hudförändringar är viktiga att kontrollera så vi kan ta hänsyn till dessa vid hårtransplantationen.

Konsultation för hårtransplantation

4. Rita hårlinjen

Vi kan rita ut en hårlinje tillsammans framför spegeln så du får se olika alternativ. Vi kan då gå igenom vad för typ av hårlinje som du känner dig mest bekväm i och komma fram till den bästa lösningen för dig. Kanske har du redan en bild i huvudet och vet hur du vill att det skall se ut.

På så sätt kan man även skapa sig en bättre bild av hur det kan komma att se ut. Efter att vi ritat klart har du en klar bild hur resultatet kommer att bli och hur din nya hårlinje kommer att se ut.

Konsultation för hårtransplantation

5. Antal grafts

När vi har gått igenom önskemål och förutsättningar för att komma fram till vad som ska göras, då gör vi en slutgiltig bedömning vad gäller antal grafts – därmed även pris för din transplantation.

Normalt transplanterar vi inte fler än 4 000 grafts vid samma operationstillfälle. Skulle du behöva mycket mer rekommenderar vi att du gör två ingrepp med cirka 6-9 månaders mellanrum. Allt för att ditt slutresultat på sikt ska bli så bra som möjligt.

Konsultation för hårtransplantation

6. Boka transplantation

Efter konsultationen rekommenderar vi ofta att man tar med sig lite information hem och tänker igenom allt innan man bokar sin transplantation.

När du bestämt dig för att gå vidare så kan du kontakta oss för att se över lediga tider, oftast är det minst en månads väntetid så det är bra att vara ute i god tid om man har något speciellt inplanerat.

Konsultation för hårtransplantation

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet