fbpx

Hur minskar man DHT i hårbotten?

Att minska DHT i blodet orsakar det kemiska meddelandet till ”sluta växa hår” att bli svagare till en grad att det inte kommer att påverka känsliga hårsäckar.

Tricket för att minska DHT-nivåerna är att konsumera en medicin för att stoppa 5-alfa reduktas enzym från att omvandla testosteron till DHT.

Om testosteron inte omvandlas till DHT levereras inte budskapet till cellerna i de känsliga hårsäckarna. Dessa hårsäckar kommer då att fortsätta växa nya hårstrån.

Det finns två typer av 5-alfa-reduktas som omvandlar testosteron till DHT. Medan Propecia effektivt blockerar typ II 5-alfa-reduktas enzymet har Dutasterid visat sig effektivt blockera både typ-I och typ II 5-alfa-reduktas.

Medan Propecia vanligtvis resulterar i en 65-70% minskning av DHT i blodet hos män har Dutasterid visat sig minska DHT i blodet med 90% eller mer.

Vi är optimistiska att Dutasterid kommer att fungera bättre för kvinnor med ärftlig håravfall än någon annan medicinering som för närvarande finns tillgänglig –  samt för män som inte får bra resultat av Propecia.

Biverkningar av Dutasterid tros likna Propecia men dosen lämplig för behandling av genetiska håravfall inte har bestämts, och biverkningarna är dosrelaterade.

Läs mer om DHT

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet