fbpx

Artiklar

Hur växer håret efter en hårtransplantation?

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2022-04-01

Undrar du när man ser resultatet av en hårtransplantation? Eller när det inte längre syns att du genomgått ingreppet? 

Exakt när håret börjar växa efter en hårtransplantation är individuellt men det finns ett antal faser i processen du kan förhålla dig till. 

Vi går i denna artikel igenom hur resultatet av en hårtransplantation vanligtvis utvecklas månad för månad.

 

De första två veckorna

De första två veckorna är kritiska. Hur du tar hand om det transplanterade området under denna period kan avgöra hur slutresultatet blir. Därför är det extremt viktigt att du följer våra instruktioner för eftervård.

Dagen efter ingreppet kommer sårskorpor att ha bildats i området dit hårsäckarna transplanterats till. Följer du våra anvisningar kring efterbehandling kommer dessa oftast att ha lossnat efter 7-14 dagar.

Tommys hår 1 vecka efter hans hårtransplantation

De tre första månaderna

Efter 2 veckor ska sårskorporna ha lossnat. Vid det här laget kan det se ut som att hår redan har börjat växa på det transplanterade området. En viss svullnad och rodnad kan fortfarande synas.

Carl-Johans hår 2 veckor efter hans hårtransplantation

Det hår som först växt i det transplanterade området kommer att falla av under de första 8-9 veckorna. Detta är på grund av att hårstrået som satt i hårsäcken innan transplantationen inte överlever flytten.

Du kan därför uppleva att någonting är fel. Men var inte orolig över detta – det är en naturlig del av processen. Hårsäcken släpper det befintliga hårstrået men sitter kvar under huden. Nya hårstrån kommer!

Simons hår 2 månader efter hans hårtransplantation

Efter 3 månader

När tre månader har gått är det värsta över. Det är nu hårsäckarna ska börja producera nya hårstrån. Du kommer uppleva märkbar ny hårväxt fram till sjätte månaden.

Njut av detta! Din nya frisyr är på god väg.

Idas hår 3 månader efter hennes hårtransplantation

Efter 6 månader

Efter 6 månader kommer du att uppleva fortsatt ny hårväxt samt att håret blir tjockare och fylligare. Beroende på längden av resten av ditt hår syns det inte längre att du genomgått en hårtransplantation.

Denna övergång håller på till den 12-18:e månaden, då det slutgiltiga resultatet visar sig.

Idas hår 6 månader efter hennes hårtransplantation

Processen är individuell

Bli inte avskräckt ifall ditt hår inte följer denna tidslinje till punkt och pricka.

Vissa ser ett tydligt resultat tidigare än andra. I enskilda fall kan det dröja upp till 6 månader innan det nya håret ens börjar växa.

 

Vi följer med på din resa

Om du känner en osäkerhet kring hur din hårtransplantation utvecklar sig – oroa dig inte. Vi tar väl hand om dig och vi finns alltid här för dig vid eventuella frågor och funderingar.

Gör du en hårtransplantation hos oss ingår dessutom alltid tre uppföljningstillfällen utspritt över 12 månader efter ingreppet. Under uppföljningarna går vi igenom vad du kan vänta dig framöver och hur läkningen har gått. Det låter oss också dokumentera processen.

Genom kontinuerlig bildtagning och dokumentation kan vi tydligt se (och visa) hur din hårtransplantation utvecklar sig. Många av våra kunder tycker det är intressant och behjälpligt att få se en stegvis förändring av sitt nya hår.

 

Funderar du på att göra en hårtransplantation?

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer där vi undersöker ditt hår med en mikrokamera, går igenom dina förutsättningar och säkerställer att transplantationen når upp till dina förväntningar.

Våra kunder har ordet