fbpx
hårtransplantation

Jämna till ditt hårfäste med en hårtransplantation

Oavsett om du vill fixa hårfästet för att få mer täthet i tinningarna eller en lite tätare hårlinje så finns vi för dig.

Vi är specialister på hårtransplantationer och injektionsbehandlingar med celler för hår. Vi är idag nordens ledande klinik inom Hårbehandling och hårtransplantationer med över 40 000 utförda behandlingar.

Vi erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer till dig som vill få ditt hår undersökt eller se vilken behandling som är bäst för dig.

Boka en kostnadsfri konsultation

Varför ska du göra en hårtransplantation hos oss?

  • Vi är specialister inom området och har behandlat håravfall sedan 2006.
  • Vi släpper inte dig efter din operation. Vi har kontinuerlig uppföljning med 3, 6 och 12 månaders mellanrum under första året efter din operation.
  • Vi transplanterar hår med FUE-tekniken – en modern och säker metod som varken lämnar märken eller ärr.
hårtransplantation hårfäste

Ett hårfäste som passar dig

Många som kommer in till oss vill göra en hårtransplantation för att fixa hårfästet. De flesta vill jämna till sitt hårfäste genom att fylla ut vikarna och andra vill få ett allmänt tätare hårfäste.

Genom en hårtransplantation kan man enkelt jämna till sitt hårfäste. Man kan också behandla håravfall med Hårbehandling.

Vi har många män som kommer in till oss för att jämna till sitt hårfäste när de börjat få framträdande vikar. Dock är det lika vanligt att ha ett högt hårfäste som kvinna och att vilja sänka detta.

Ett högt hårfäste

Ett högt hårfäste berör en stor del av befolkningen, speciellt män. Statistiskt sett drabbas två tredjedelar av män av håravfall (t.ex vikande hårfäste) vid något tillfälle i livet.

Vanligtvis börjar man märka av håravfall genom att vikarna i hårlinjen kryper bakåt och därmed formar det högre hårfästet.

Kvinnor kan också drabbas av högt hårfäste. Det händer att den kvinnliga hårlinjen kryper bakåt med åldern men risken är mindre jämfört med män.

Vanligtvis är det dock en bakomliggande genetisk orsak som avgör nivån av åldersbaserat håravfall hos båda könen, även om manligt håravfall oftast märks av tydligare.

Vad orsakar att hårfästet blir högre?

Genetik anses som regel till orsaken för högt hårfäste. Många ärver en känslighet mot en hormon som kallas dihydrotestosteron (DHT).

Denna känslighet börjar oftast senare i livet och inducerar då en krympning av hårsäckar tills de slutar producera hår helt och hållet.

Andra faktorer till att hårfästet viker sig kan vara allt från läkemedel, dålig kost och användning av fel hårprodukter till stress och diverse sjukdomar.

Är en hårtransplantation rätt alternativ för dig?

Vi börjar alltid med en kostnadsfri konsultation för att försäkra oss om att du har de förutsättningar som krävs för att få önskat resultat.

Tillsammans går vi igenom vilken behandling som passar dig bäst för att uppnå önskat resultat.

Ibland räcker det med en Hårbehandling för håret (vanligtvis tre Hårbehandlingar) för att få ett fylligare hår.

Har du vikar som du vill fylla ut är en hårtransplantation det bästa möjliga alternativet.

Våra kunder har ordet