fbpx

Kundberättelse

"Håret efter ingreppet växte fint och bara blev tätare och tätare"

Publicerad: 2020-02-03

Boka en kostnadsfri konsultation

Madeleine jobbar som anestesisköterska och är van vid operationsmiljö. Därför kändes det både enklare och lugnare när hon väl var på plats för en hårtransplantation. Tanken på ingreppet kändes även lättare eftersom hon hade kommit i underfund med att hon antagligen hade mått ännu sämre över sitt håravfall om hon inte hade haft möjlighet att täcka håret med operationsmössa på jobbet.

– Jag fick bara mer och mer håravfall. Ingenting hjälpte trots att jag försökte med båda rätt kost och vitaminer. Jag är väldigt flygrädd så jag ville hitta ett alternativ i Sverige som kunde hjälpa mig, berättar Madeleine.

Valet stod mellan Hårbehandling och hårtransplantation

Madeleines hår blev bara tunnare och tunnare med fläckar som blev svårare att dölja allteftersom tiden gick. Efter lite sökande på Internet hittade hon Nordic Hair Clinic. Först tänkte hon att en Hårbehandling skulle vara tillräckligt men efter en konsultation bestämde hon sig slutligen för en faktisk hårtransplantation.

– Det kändes dumt att förhala det ytterligare då jag inte var helt säker på att endast Hårbehandling skulle hjälpa mig. Jag ville ha ett permanent resultat att vara säker på.

Transplantationsdagen var lite nervös men kom som en positiv överraskning

Innan operationen kände sig Madeleine något ängslig men allt som allt gick det bra förutom att bedövningen var lite obehaglig. Det var en aning jobbigt att sova första natten samt att det efteråt har kliat en del första tiden. Annars känner hon sig väldigt positivt överraskad. Ingreppet gick fortare än de fem timmar hon var inställd på och smärtan var borta efter ett dygn.

– Jag var lite trött efter operationen men min man kunde möta mig som tur är. Det var lite jobbigt att raka donationsområdet mest för att jag då tydligt kunde se hur lite hår jag faktiskt hade.

Läkning de första två dygnen får man sova i en sittande position och man kan blöda lite från donationsområdet men det är bara att tvätta av man ska vara försiktig med de nytransplanterade hårsäckarna.

– Det som var svårt med läkningen var att få bort all blod och koagulerat blod men det spolade jag rent med vatten. Jag var orolig för en infektion men den kom aldrig.

Man får ha lite tålamod när man väntar på slutresultatet

Det gick lite trögt för håret att läka under de första månaderna men nu efter ett år syns tydliga resultat. Madeleine har även gjort flera efterbehandlingar med Hårbehandling som ingår i priset när man gör en hårtransplantation.

Läs mer om varför Hårbehandling är bra som efterbehandling

Hon tycker att det har gått snabbt och smidigt. Även om man blir lite otålig på att se resultat tycker Madeleine att det är viktigt att poängtera att man ska tänka på hur lite hår man hade innan i kanske 5 till 10 år. Det blir inte bra på en vecka så man får ha lite tålamod då slutresultatet visar sig efter 12-18 månader.

– Orolig var jag väl egentligen inte trots att det tog tid och även min frisör sa att håret efter ingreppet växte fint och bara blev tätare och tätare. Jag kände inte alls att en hårtransplantation kändes lika jobbigt för mig eftersom ingreppet i sig kändes mer medicinskt än estetiskt.

Det finns hjälp att få som kvinna

Allt som allt är Madeleine nöjd och skulle rekommendera andra kvinnor att även göra en hårtransplantation om ens håravfall får en att må dåligt. Hon är medveten om att det kan vara lite jobbigt att prata om men man kan få hjälp som kvinna med ett resultat som blir bra i slutändan. I och med Madeleines jobb har hon även kunnat dölja sin hårtransplantation med en operationsmössa under tiden som håret har vuxit ut.

– Jag har berättat för folk och det är flera kollegor som vill komma och även skicka hit sina män, säger hon och skrattar.

Upplever du håravfall som kvinna? Läs mer om kvinnligt håravfall här.

Se fler slutresultat från kvinnor som har gjort hårtransplantation hos oss

Kundberättelser

2022-02-07 • Hårtransplantation

Josephine, 29 år

Hårtransplantation nordic hair clinic

2021-12-15 • Hårtransplantation

Hasnaa, 32 år

Kvinnlig hårtransplantation

2021-12-15 • Hårtransplantation

Ida, 21 år

hårtransplantation

2021-11-22 • Hårtransplantation

Malin, 32 år

Våra kunder har ordet