fbpx
Kan man ta Minoxidil som kvinna

Kan man ta Minoxidil som kvinna?

Ja, Minoxidil används som behandling av håravfall och tunnhårighet hos både män och kvinnor.

Skaparna av Minoxidil rekommenderar Minoxidil 2 procent till kvinnor.

Vid undantag kan läkare förskriva Minoxidil 5 procent om den används under deras tillsyn.

Läs mer om Minoxidil
Kan man ta Minoxidil som kvinna

Vad är Minoxidil?

Förr i tiden användes Minoxidil som ett läkemedel i tablettform för att behandla högt blodtryck. När det märktes att personer som behandlats med Minoxidil fick en överdriven hårväxt (hypertrikos) så började Minoxidil även att användas för att stimulera hårväxt.

Idag finns läkemedlet både som hårmousse, vätska och i tablettform och säljs som behandling mot manligt och kvinnligt håravfall.

Mängden Minoxidil som absorberas genom huden in i blodet är oftast så pass liten att det inte ger några inre biverkningar.

Kan man ta Minoxidil som kvinna

Vad går det att förvänta sig för resultat av Minoxidil som kvinna?

Det är svårt att förutse vilket resultat just du kommer att få av att använda Minoxidil. Men 19% av kvinnor som använt Minoxidil i minst åtta månader rapporterar att de fått en måttlig återväxt. 40% rapporterade en minimal återväxt.

Vi rekommenderar i första hand Hårbehandling för att få igång hårtillväxten som kvinna. Vår Hårbehandling är en helt naturlig behandling som bromsar håravfall och får igång hårtillväxten.

Vill du ta reda på hur en Hårbehandling kan hjälpa just dig? Kom in på en kostnadsfri konsultation där vi undersöker ditt hår och kommer tillsammans fram om behandlingen är rätt för dig.

Läs mer om Hårbehandling

Vanliga frågor och svar om Minoxidil

Hur länge ska man använda Minoxidil?

Vanligen krävs det kontinuerlig användning två gånger dagligen under minst två månader innan effekten blir märkbar. I vissa fall kan det dock ta längre tid.

Om ingen effekt syns inom åtta månader bör behandlingen avbrytas. För optimal effekt rekommenderas det att använda Minoxidil varje dag.

Vad händer när man slutar med Minoxidil?

Precis som med Hårbehandlingar så behöver du fortsätta med Minoxidilbehandlingar kontinuerligt för bästa möjliga resultat.

Ifall du slutar att använda Minoxidil kan den ökade hårväxten du fått av medicinen falla av inom 3-4 månader och du återgår till den hårväxten du hade innan behandling.

Var kan man köpa Minoxidil?

Minoxidil Orifarm finns att köpa receptfritt på Apoteket.

Vi rekommenderar dock att du kommer till oss på en konsultation eller talar med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska innan du påbörjar en behandling med läkemedlet.

Är Minoxidil farligt?

Minoxidil har inte några kända allvarliga biverkningar.

Den främsta biverkningen av användning av Minoxidil är att det kan ge ett ökat blodtryck. Har du redan högt blodtryck avråder vi från användnings av preparatet.

Är Minoxidil receptfritt?

Ja, Minoxidil är ett receptfritt läkemedel.

Våra kunder har ordet