fbpx

Artiklar

Sanningen om Propecia

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2014-12-20

Finasterid

Det finns i dag två FDA godkända läkemedel mot håravfallMinoxidil (Rogaine®) and Finasterid (Propecia®). En tredje, kallad Dutesterid (Avodart®), är liknande Finasterid men har inte blivit officiellt godkänd än av FDA för behandling av håravfall.

Hur farlig är Propecia? Hur många män är det som får biverkningar – egentligen? Läser vi hårforum så får vi säkert uppfattningen att detta med biverkningar för Propecia är relativt vanligt. Pratar vi dock med produktcheferna på läkemedelsbolaget MSD som representerar medicinen i Sverige har de en helt annan syn.

Vi skall ge er vår syn på problematiken baserat på vår erfarenhet på Nordic Hair och de biverkningar vi kommer i kontakt med hos våra kunder.

Våra tankar kring detta preparat är positiva – m.h.t. hur enkelt och logiskt det verkar i kroppen. Det är dock bara ett fåtal av våra kunder som har en positiv syn på resultatet. Det handlar oftast om få biverkningar men också sämre resultat.

I USA är trenden att använda alla tre tillvägagångssätt för att bromsa håravfall hos män. Där rekommenderar läkare att använda både Propecia och Rogaine samt komplettera detta med laser. Alla tre delar jobbar med olika mekanismer och då nås en mycket god synergieffekt.

Ta reda på om Propecia är rätt för dig