fbpx

Artiklar

Saw Palmetto har nästan ingen effekt

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2014-12-20

saw palmetto håravfall

Frågor kommer ofta om Saw Palmetto (sågpalm) och om detta preparat är bra. Det finns så många åsikter på marknaden och alla butiker med hälsokost anser det vara en mycket bra produkt som minskar deras kunders håravfall avsevärt.

Slutsatsen efter att ha examinerat preparaten (Saw Palmetto finns i en rad olika former och koncentration), och de undersökningar och forskning som finns gjorda, är att detta preparat saknar effekt att prata om.

Nordic Hair gjorde dessutom ett test för två år sedan. Samtliga som testade Saw Palmetto sade sig inte märka någon skillnad – varken att håravfallet bromsade in eller att de fick ny tillväxt av hår. Ungefär 60 personer deltog i testet. Preparatet var noggrant utvalt från den främsta tillverkaren i USA och utgjorde den bästa kvaliteten av saw palmetto, med högst koncentration.

Hälsokost och företag på internet hävdar att Saw Palmetto minskar mängden DHT i skalpen. Preparatet jämförs med Propecia, ett receptbelagt preparat ursprungligen framtaget för prostatabesvär. Det går dock inte att jämföra effekten av Saw Palmetto och Propecia på en teoretisk och kemisk nivå.

Vill du lära dig mer om mediciner för hår?