fbpx

Artikel

8 frisyrer för män med tunt hår

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2021-11-15

nordic hair clinic

Rätt frisyr kan göra stor skillnad när det kommer till att minimera tecknen på en bakåtkrypande hårlinje eller tunt hår på kronan. Vi har samlat ihop de bästa frisyrerna för de olika stegen av manligt håravfall

Dessa frisyrer har stil. Vissa är trendiga idag och andra är gamla, tidlösa klassiker. I grund och botten handlar det om att hitta frisyren som du känner dig bekväm med. Självförtroendet som följer med en snygg frisyr är ändå viktigast av allt.

Här listar vi 8 frisyrer för män som passar höga hårfästen och tunnhårighet, från längst hår till kortast.

Illustration of man with backslick haircut

1. Backslick

När hårlinjen börjar dra sig tillbaka brukar man kalla det en mogen hårlinje. Det är något som infaller hos män förr eller senare i livet. Vi tycker dock inte det finns någon anledning att försöka gömma din hårlinje. Betona den istället med en backslick kombinerat med lite volym i längderna. Kortare längd på sidorna ger intrycket att håret ovanpå ser fylligare ut.

Illustration of man with overcomb haircut

2. Comb over

En comb over-frisyr är mer eller mindre delad på sidbenan med den längre delen kammad mot motsatt sida av huvudet. Den innefattar kort längd på sidorna och där bak, och längre ovanpå.

Illustration of man with Pomp haircut

3. Kort pompadour

Pompadouren är i grund och botten en frisyr för medellångt hår. Den har dock ett flertal olika varianter och vissa av dem fungerar för tunt, kortare hår. Håret på ovansidan av huvudet stylas uppåt och framåt, vilket döljer djupare vikar och ger intrycket att håret är fylligt.

Illustration of man with spike haircut

4. Spikes

En “spikig” textur är en av de bästa frisyrerna för tunt hår. Den fungerar som bäst när hjässan börjar bli mer synlig mellan hårstråna ovanför pannan. Höjden och strukturen av frisyren minimerar tecken på tunnhårighet.

Illustration of man with McQueen haircut

5. Steve McQueen-frisyren

Steve McQueen-frisyren är en längre version av en buzz cut. Håret är har samma längd över hela huvudet, förutom vid pannan där det ofta hålls lite längre. Ifall du har tunt hår på kronan passar den också väldigt bra då längden i det området gör att det smälter in med håret runt omkring.

Illustration of man with crewcut haircut

6. Crew cut

Kortare hår gör att tunnhårighet inte framstår som lika tydlig. Den klassiska militärfrisyren crew cut fungerar speciellt bra då de rakade sidorna gör att håret ovanpå huvudet ser fylligare ut. Likt Steve McQueen-frisyren gör den att tunt hår på kronan inte står ut.

Illustration of man with buzzcut haircut

7. Buzz cut

När hårlinjen till slut har dragits tillbaka till en viss nivå kan det vara bäst att hålla sig till en buzz cut. Buzz översätts till en väldigt kort längd på håret som ska vara densamma över hela huvudet. Bara någon millimeter behövs.

Illustration of man with shaved head

8. Helrakat

Att raka av allt hår på huvudet är en stil som passar förvånansvärt många män. Ett skägg på det kan göra det till något extra.

 

Kostnadsfria konsultationer

Känner du att ingen av dessa frisyrer är rätt lösning för dig kanske Hårbehandling eller en hårtransplantation är vad du behöver.

Vi erbjuder kostnadsfria, förutsättningslösa konsultationer till alla som vill undersöka sitt hårs välmående. Under konsultationen ställer vi frågor och examinerar ditt hår med en mikrokamera.

Vi diskuterar sedan dina förutsättningar för att få tillbaka ditt hår eller bromsa ditt håravfall. Tillsammans kommer vi fram till en behandling som passar just dig. Välkommen in på konsultation!

Se första lediga tid >

 

Våra kunder har ordet