fbpx

Artiklar

Body Hair Transplant – Vad händer när håret i nacken inte räcker till?

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2021-12-14

Body Hair Transplant

En hårtransplantation går vanligtvis till på så sätt att hårsäcksgrupper (grafts) tas från nacken och flyttas till transplantationsområdet.

Denna teknik kallas för FUE-tekniken och är den vi jobbar med på Nordic Hair Clinic. Alla personer har dock inte tillräckligt mycket hår i nacken för att kunna göra en lyckad hårtransplantation.

Då finns det en variant av FUE-tekniken som heter Body Hair Transplant.

Med FUE-tekniken är det fullt möjligt att ta hår från andra delar av kroppen och flytta det till huvudet. När man gör en body hair transplant tas oftast hår från bröstet.

Det finns olika scenarion då en body hair transplant kan vara lämplig:

  • Om donationsområdet i nacken inte har tillräckligt med grafts kvar efter en föregående hårtransplantation för att kunna ge tillräckligt mycket hårsäckar.
  • En body hair transplant kan användas för att täcka ärr i nacken som kanske har orsakats av gamla transplantationstekniker så som FUT-metoden.
  • Om du har för tunt hår i nacken för att vi ska kunna ta hårsäckar därifrån och samtidigt behålla ett naturligt resultat på donationsområdet när håret växer ut.
  • När du har påtagligt mer brösthår än normalt och hellre vill ta grafts därifrån än nacken.

 

Hårtekniker ritar ut patients nya hårlinje

Skillnaden mellan Body Hair Transplant och vanlig FUE

Hårtekniker undviker gärna att ta hår från andra delar av kroppen än från huvudet. Preferensen är baserad på faktumet att det är mycket svårare att extrahera hälsosamma grafts från andra delar av kroppen.

Huden på skalpen är tunnare vilket gör det lättare att extrahera hårsäckar därifrån utan att graften tar skada under extraktionen.

Huden i bröstet är påtagligt mjukare, vilket gör det svårare att få ut en hälsosam graft. Det är dock helt möjligt med rätt teknisk skicklighet.

Hårtekniker borrar ut hårsäckar från patients bröst för att plocka ut dem transplantera dem till huvudet

De grafts som bäst kan tas från annat ställe än nacken kommer från bröstet. Detta är anledningen till att vi helst vill göra body hair transplants med grafts därifrån.

Du bör vara medveten om att hårkvaliteten på andra delar av kroppen skiljer sig från håret på huvudet.

Det kan orsaka att det hår som transplanteras i och med en body hair transplant har en annan struktur än ditt befintliga hår på huvudet – till en början.

Detta försämrar dock inte kvaliteten på hårsäcken och försvårar inte heller läkningen.

Har du förutsättningarna för en Body Hair Transplant?

Kom förbi oss på en kostnadsfri konsultation så undersöker vi dina potentiella donationsområden.

Då kan vi tillsammans komma fram till vad som passar dig bäst.

Våra kunder har ordet