fbpx
kvinna genomgår hårtransplantation på nordic hair clinic

Så går ett ingrepp till

Vid en hårtransplantation flyttas hår från ett område som är rikt på hår till ett område där ökad hårväxt önskas. De transplanterade hårsäckarna växer fast redan inom 24 timmar och börjar omgående producera ett naturligt växande hår.

Hårtransplantationen utförs alltid under lokalbedövning och tekniken som nästan alla kliniker använder kallas för FUE, vilket du kan läsa mer om nedan.

Är du nyfiken på en hårtransplantation? Under en av våra kostnadsfria konsultationer undersöker vi dina hårsäckar, diskuterar dina förutsättningar och kommer tillsammans fram till vilket ditt nästa steg borde vara.

Boka en kostnadsfri konsultation

Olika transplantationstekniker

FUE-tekniken

FUE - läker ut naturligt och lämnar inga ärr

Vid FUE (Follicular Unit Excision) används en mikroborr för att lossa på hårsäckarna i donationsområdet.

Hårsäckarna plockas sedan ut med en liten pincett. När allt läker finns det inga märken eller ärr kvar, varken i det område som hårsäckarna togs ifrån eller i området som hårsäckarna transplanterades till.

Vi jobbar alltid med FUE-tekniken på Nordic Hair Clinic. Transplantationerna administreras och utförs av våra hårtekniker.

FUT-tekniken

FUT – lämnar ett ärr i donationsområdet

När man utför en hårtransplantation med FUT (Follicular Unit Transplantation) eller Strip-tekniken skärs en hudremsa ut ur nacken. Sedan används en skalpell för att plocka ut hårsäckarna från hudremsan.

FUT-tekniken efterlämnar ett stort ärr i bakdelen av nacken när allt har läkt.

Av denna anledning använder vi aldrig FUT-tekniken på Nordic Hair Clinic.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet