fbpx
höga vikar hårtransplantation

Höga vikar

Det är vanligt att män får höga vikar men det drabbar även en del kvinnor. Håravfallet som sker när hårfästet börjar krypa uppåt hos män är oftast ärftligt. Hos kvinnor kan det bero på ålder eller sjukdom.

Vikar är delen som finns på varsin sida av huvudet vid hårlinjen. När hårfästet börjar krypa uppåt så brukar man även kalla det för att man får höga vikar.

För att sänka en hårlinje kan en hårtransplantation göras.

Upplever du höga vikar? Få ditt hår undersökt av en av våra hårspecialister under en kostnadsfri konsultation.

Under konsultationen går vi igenom dina förutsättningar och kommer tillsammans fram vilken behandling som passar dig bäst.

Boka en kostnadsfri konsultation

Varför tappar vi hår i vikarna?

Dina hårsäckar vid vikarna är mer sköra och känsliga än hårsäckarna vid nacken. Även om håravfall är individuellt är vikarna ett vanligt område att tappa hår på, och där håravfallet börjar för många män.

När håravfallet startar varierar från person till person. Vanligast är att män tappar hår vid vikarna runt 25-35 års ålder. Vissa tappar hår tidigt och andra tappar hår senare, eller aldrig.

Kvinnor som drabbas av höga vikar har en minskad mängd östrogen och en ökad mängd testosteron i kroppen.

Minskad östrogenproduktion sker bland annat när kvinnor blir äldre – men alla kvinnor drabbas inte av höga vikar och tunt hår. Vissa sjukdomar leder till ökade testosteronnivåer hos kvinnor, till exempel PCOS.

Varför håravfallet sker vid vikarna är på grund av den ökade produktionen av hormonet DHT (dihydrotestosteron) i kroppen. DHT bidrar till att hårsäckarna krymper vilket i sin tur leder till att håret blir tunnare och till slut trillar av.

Hårtransplantation av vikar

För många är det jobbigt att drabbas av håravfall och att hårlinjen börjar krypa uppåt. För att få tillbaka håret vid vikarna och sänka hårfästet så är en hårtransplantation en bra och lämplig behandling.

Med en hårtransplantation kan du fylla ut vikarna och få en jämn hårlinje. Ingreppet ger ett naturligt resultat där det transplanterade håret smälter in med det andra håret.

En hårtransplantation ger inga synliga ärr och är den enda permanenta lösningen.

Efter en hårtransplantation upplever många att självförtroendet förbättras. Istället för att behöva kamma håret på ett visst sätt för att dölja vikarna kan du variera sina frisyrer och få ett ökat självförtroende.

Läs mer om hårtransplantation för kvinnor

Vad kostar en hårtransplantation?

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet