fbpx

Kundberättelse

"För varje Hårbehandling har det blivit bättre och bättre"

Publicerad: 2019-07-15

Boka en kostnadsfri konsultation
Kvinnlig hårtransplantation

Anna, 41 år

När Anna kom till oss var det för att hon hade tappat mycket hår av en ärftlig autoimmun sjukdom som hade gjort hennes hårsäckar inflammerade till det stadie att de dog. Det gav även henne svåra problem med klåda i hårbotten. Hon hade testat flera mediciner och kortison, men ingenting hjälpte mot klådan, och håravfallet blev bara kraftigare och kraftigare. På hennes mammas rekommendationer kom hon till Nordic Hair Clinic för att testa Hårbehandling.

Anna lider av en sjukdom som skapar en inflammation i hårsäckarna. Hårsäckarna släpper då håret i självbevarelsedrift och, pågår inflammationen länge nog, dör hårsäckarna så småningom. Hon hade fått väldigt tunt hår och en intensiv klåda plågade henne.

– Jag har testat precis allt som går att testa för att lindra klådan – ätit mediciner, tagit kortison – utan att det har haft någon effekt. Mitt hår blev bara tunnare och tunnare. Min mamma gick hit på behandlingar för att hon har samma problem som jag, att hon får inflammation i hårbotten och tappar då hår, säger Anna.

Hårbehandling minskade den olidliga klådan

Efter sin första Hårbehandling minskade klådan i hennes hårbotten direkt. Samtidigt lindrade det inflammationen och hennes hår fick chans att börja växa igen.

– Jag hade blivit riktigt tunnhårig när jag kom hit. Mitt hår var nästan borta. Jag gjorde 3 behandlingar och sen kom jag hit på uppföljning 10 veckor efter min tredje behandling och då hade allt hår nästan kommit tillbaka.

Efter den rekommenderade Hårbehandling-kuren bokar vi alltid in ett återbesök för våra patienter. Återkopplingen sker omkring 10 veckor efteråt. Då har Hårbehandling nått sin fulla effekt och man kan se vilka resultat man har fått och om patienten eventuellt måste komplettera med fler behandlingar eller inte.

Hårbehandling ger hårbotten större läkekraft

Hårbehandling botar inte Annas inflammation i hårbotten, men det minskar klådan och hjälper kroppen läka ut den. Hårbehandling är inte heller en permanent lösning mot Annas autoimmuna sjukdom. Det hjälper inflammationen gå ner, men ibland blossar det upp igen och då får Anna gå en till Hårbehandling.

– Hårbehandlingen minskade inflammationen i min hårbotten på en gång. För varje Hårbehandling har det blivit bättre och bättre och den positiva effekten håller i sig längre och längre. Nu har jag gått på Hårbehandling ett tag och det blir aldrig lika illa som det var. Nu när jag kommer hem kommer jag att kunna lägga mig och sova på min kudde utan att det kliar. Om jag har en period då min hårbotten är väldigt inflammerad håller det inte i sig lika länge, men eftersom jag har underhållit det med Hårbehandling har det successivt blivit bättre och bättre, berättar Anna.

– Sen är frågan om det kan bota en autoimmun sjukdom – nej kanske inte. Men det hjälper mot smärtan. Sen gör jag många andra grejer för att må så bra som möjligt, försöka läka kroppen inifrån och ut. Ju mer hälsosam man är desto lättare är det för kroppen att läka. Det är inte som att jag kommer bli frisk för att jag gör en hårbehandling. Men jag upplever att det hjälper mig med klådan direkt och jag hade definitivt varit flintskallig vid det här laget om jag inte hade börjat gå på behandling när den här inflammationen satte igång.

Stress bidrog till att Anna tappade hår

Stressen av att tappa mycket hår gjorde så att Anna mådde ännu sämre av sin sjukdom och att Hårbehandling funkar så bra mot klådan underlättar hennes vardag väldigt mycket. Det gör så att Anna kan finna ett lugn i att hon vet att det kommer att lösa sig när inflammationen har ett uppskov.

– Det räcker med att man mår dåligt, det är ju jobbigt om man blir flintskallig också. Jag promotar det här stenhårt varje gång jag pratar med någon. Hårbehandling har hjälpt mig så mycket, säger Anna.

Kundberättelser

Hårtransplantation resultat

2022-01-07 • Hårbehandling

Sanna, 26 år

2021-12-20 • Hårbehandling

Pernilla

Nordic hair clinic

2021-12-16 • Hårbehandling

Jonna, 31 år

hårtransplantation resultat

2021-06-12 • Hårbehandling

Thilda

Våra kunder har ordet