fbpx
Håravfall orsaker

Orsaker till håravfall

Att drabbas av plötsligt håravfall eller att se sina naturliga hårväxt tunnas ut upplevs av de flesta som mycket jobbigt.

Håravfall har många olika bakomliggande orsaker – genetik, diet, psykiskt eller fysiskt trauma, sjukdomar eller diverse mediciner.

I de allra flesta fall finns en lämplig lösning.

Vill du veta orsaken bakom ditt håravfall? Boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Under konsultationen går vi igenom dina förutsättningar och tar reda på hur ditt hår mår.

Se första lediga tid

Vad orsakar håravfall?

Att tappa hår går normalt i flera steg under en lång tid. Om håravfallet orsakas av en sjukdom kan det dock gå väldigt snabbt.

När vi blir äldre sker en successiv förändring i hårsäcken. Hårsäcken krymper och då försämras produktionen av hårstråt. Till slut blir hårsäcken så förkrympt att hårstråt ramlar av.

Samtidigt blir den anagena växtfasen (livslängden på hårstråt) kortare med åldern. När vi är yngre är växtfasen mellan 2-10 år.

På äldre människor är denna fas kortare. Det innebär att ett hårstrå inte växer lika länge innan det ramlar av, vilket leder till tunnare hår och håravfall.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet