fbpx
androgen-alopeci

Vad är androgen alopeci?

Androgen alopeci, även kallat androgent håravfall, är egentligen ett annat ord för manligt håravfall (ärfligt håravfall).

Om du misstänker att du drabbats av androgen alopeci kan du komma förbi oss på en kostnadsfri konsultation. Vi ställer frågor och undersöker ditt hår med en mikrokamera för att fastställa dess välmående.

Boka en kostnadsfri konsultation

Androgen alopeci symptom

Androgen alopeci som kvinna

Hos kvinnor visar sig denna form av alopecia oftast genom att håret blir tunnare över hela huvudet. Det är även vanligt att håret blir tunnare mitt på hjässan eller i benan.

För kvinnor debuterar denna form av alopeci vanligen senare än vid manligt håravfall. Kvinnor börjar ofta uppleva håravfall vid 25-års ålder.

Androgen alopeci som man

Manligt håravfall börjar ofta i vikarna vilket medför att hårfästet drar sig uppåt. Det är även vanligt att håret blir tunnare och med tiden blir även många helt kala på kronan.

Denna form av alopeci kan börja redan i puberteten – ibland så tidigt som vid 17-18 års ålder. Hälften av alla män börjar dock inte märka av detta förrän i medelåldern.

androgen alopeci behandling

Behandling

Hårbehandling mot androgen alopeci

Precis som för generell alopeci så rekommenderar vi Hårbehandling för att få igång hårtillväxten igen. Behandlingen innebär att vi drar blod från ditt armveck som vi sedan centrifugerar för att kunna utvinna blodets tillväxtfaktorer.

Dessa tillväxtfaktorer injiceras sedan i din hårbotten med en mycket tunn nål. När tillväxtfaktorerna injiceras i hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden.

Stamcellerna får först och främst signaler att producera mer kollagen vilket bidrar till fler byggstenar hos cellerna. Behandlingen skapar även nybildning av små blodkärl i området som i sin tur bidrar med ytterligare näring till håret.

Hos män kan det även vara en god idé att kombinera Hårbehandlingar med Finasterid eller Minoxidil för att mer effektivt motverka androgen alopeci.

FAQ

Alopeci och håravfall – hur hänger det ihop?

Alopecia är den medicinska termen för håravfall. Många misstar ordet för att vara samma sak som alopecia areata, vilket inte stämmer.

Alopecia areata är en autoimmun sjukdom medan alopeci ordagrant betyder håravfall.

Hur vet jag om jag har alopecia?

Märker du att du tappar mer hår än vanligt när du borstar håret eller duschar så kan det vara en indikation på att du drabbats av alopecia.

Upplever du att du tappar mer hår än vanligt är du alltid välkommen att boka in dig på en kostnadsfri konsultation hos oss. Under konsultationen undersöker vi ditt hår närmre och kommer fram till relevanta lösningar.

Kan alopecia försvinna?

Håravfall (alopecia) kan behandlas med hjälp av bland annat vår Hårbehandling eller en hårtransplantation.

Är alopecia ärftligt?

Genetiskt håravfall är en av de mest förekommande formerna av håravfall (alopecia). Alopecia kan vara ärftligt men det kan även ha andra orsaker.

Följ oss på Instagram

"Kan man transplantera hår från någon annan? Hur går en Hårbehandling till?" Genom att följa oss på Instagram får du svar på intressanta frågor samt insikter i världen av hårtransplantationer och Hårbehandlingar!

nordichairclinic

Våra kunder har ordet