fbpx

Kundberättelse

"När jag ser mig själv i spegeln får jag en liten chock"

Publicerad: 2019-05-03

Boka en kostnadsfri konsultation

Arnt, 47 år

Arnt kommer från Norge, men har varit bosatt i Sverige sedan många år tillbaka. I hans jobb som marknadsdirektör träffar han många människor och håller ibland föredrag. De senaste åren hade han börjat känna sig obekväm i sig själv och i hur han såg ut. Efter att ha läst på om olika lösningar för håravfall, och efter att ha testat Propecia utan några förändringar för tunnhårigheten, valde han att boka in en konsultation för hårtransplantation hos Nordic Hair Clinic.

– Jag valde att komma hit till Nordic Hair Clinic för att jag kände ett obehag av att kolla mig själv i spegeln. Mitt håravfall startade för 10–12 år sedan och det har börjat bli ett problem för mig. Då kände jag vad gör jag? Ska jag raka av mig allt mitt hår? Jag skickade lite olika förfrågningar till olika kliniker som gör hårtransplantationer, men kände att det var väldigt trevligt när jag kom hit. Jag fick väldigt bra råd under min konsultation. Det kändes väldigt tryggt, berättar Arnt.

Hur Arnt förberedde sig inför hårtransplantationen

För Arnt handlar en hårtransplantation om att komma tillbaka till en trygghet i sig själv. Att han inte kunde känna sig riktigt bekväm med sig själv och hur han såg ut i större sociala sammanhang blev ett växande problem.

– Då tänkte jag att jag kan göra någonting åt det, och när man då börjar läsa på om hårtransplantationer, hur processen fungerar, vad man kan få gjort och hur enkelt och smidigt det är, så undrar man varför inte fler gör det som mår dåligt, säger Arnt.

Dagen inför sin hårtransplantation kände Arnt sig mest nervös över hur han skulle se ut med rakat hår och hur han skulle se ut direkt efter ingreppet. Han försökte vara så förberedd som möjligt.

– Det viktigaste för mig är att läsa på och ha en förståelse för vad som kommer ske efter ingreppet. Det är viktigt att jag följer eftervården så att man inte skapar problem för sig själv. Det är en stor förändring, och det tar tid, men det viktigaste är att man känner sig trygg och vet att det kommer bli bra i efterhand. Den information som ni har på hemsidan är väldigt informativ och bra, så det har också skapat en trygghet i mig innan man går in i ett operationsrum.

Arnt beskriver händelseförloppet

– Transplantationen gick bra. Det tog ju tid, men det var inga problem. Så var det 20 minuters paus för att få lite mat och energi. Jag kände ingen smärta eller obehag. Det är en väldigt konstig känsla när hela huvudet blir helt bedövat.

– Man känner ju ingenting. Så det känns ju mer som att man har en hjälm på sitt huvud och så hör man att det sker grejer, men du har ingen aning vad som händer för man känner ingenting. Så det var ganska skönt, säger Arnt och skrattar.

De första dagarna efter en hårtransplantation

Dagen efter hårtransplantationen är det dags att ta av bandaget från donationsområdet. Arnt tog hjälp av sin flickvän, som tyckte att det var lite obehagligt för att han hade blödigt lite under natten. Att blöda lite eller att det kommer sårvätska under första natten är en normal del av läkningen och det är bara att tvätta av donationsområdet och torka rent med hushållspapper.

– Första natten var faktiskt mer behaglig än andra natten. Med bandaget satt jag ju upp och sov och jag var säkert väldigt trött efter operationen så då somnade jag ganska direkt. Andra natten var lite jobbigare för då var donationsområdet väldigt öppet och man blödde lite på vissa ställen. Jag blev lite mer stressad för jag hade inte lust att luta mig tillbaka på det området.

– Man vet ju att man har gjort ett tidskrävande ingrepp. Då vill man inte göra någonting för att försvåra läkningen. Så andra natten var jag mer fokuserad på att sitta upp och sova rätt och kunde därför inte riktigt slappna av. Men efter det var det inga problem.

– Det konstiga är att mentalt har jag en bild av mig själv med hår, så när jag ser mig själv rakad i spegeln så får jag en liten chock. Men man ser ju att det är hår där och att det kommer tillbaka, så det är kul. Jag ser fram emot det. Det kliar just nu men det är kul att se att det faktiskt går framåt, säger Arnt.

Se fler bilder och videos från Arnts hårtransplantation

Kundberättelser

2022-02-03 • Hårtransplantation

Tommy, 35 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Kushtrim, 29 år

2022-02-03 • Hårtransplantation

Christer, 39 år

2022-02-02 • Hårtransplantation

Carl-Johan, 37 år

Våra kunder har ordet