fbpx

Artiklar

Ur kundens perspektiv: Att få diagnosen Alopecia Areata

Author profile picture

Författare: Rebecca Lampi

Publicerat: 2016-12-16

alopecia areata

Det var sommaren 2014 som jag fick diagnos på att jag lider av alopecia areata, jag fick en klump i magen när läkarna sa att det inte finns ett vetenskapligt bevisat botemedel för denna sjukdom.

Att vara 19 år och ha denna autoimmuna sjukdom är såklart psykiskt påfrestande. Jag vet att det är många unga kvinnor som lider av just samma sjukdom som jag gör och att det är ett konstant frustrerande att inte veta när håret kommer tillbaka.

Att alltid behöva oroa sig ständigt om hur håret ligger, dölja håret med en klämma, tofs eller att gå omkring med mössa inomhus är såklart jobbigt och framförallt att känna sig annorlunda.

Idag lever vi i ett samhälle där det mesta i vår vardag handlar om utseende, man går till frisören och fixar extensions för att få det där fylliga hårsvallet de flesta drömmer om.

Men ur en persons perspektiv som lider av alopecia så handlar nästan allting om att bara få hår igen.

Ensamheten och väntan på att det ska bli bättre

Efter att ha varit på flera olika läkarbesök, där de flesta läkare sagt samma sak “du måste bara vänta” mådde jag så himla dåligt.

Jag kände att ingen riktigt förstod min situation, och mina läkarbesök var oftast tidsbegränsade. Detta gjorde det hela ännu värre, jag blev mest bara irriterad och ledsen och visste framförallt inte vart jag skulle vända mig.

Det slutade med att jag åkte ut varje måndag för att gå på kinesisk akupunktur, lite nålar här och där. Jag fick använda mig av en kinesisk metod som innebar att man skulle gnugga ingefära i hårbotten med sesamolja.

Jag såg tyvärr inga resultat. Jag kanske var frustrerad och hade inget tålamod, men det kanske var för att jag inte såg några resultat.

Hårbehandling – ljuset i slutet av tunneln

Vändpunkten kom under hösten 2015 då jag bokade mig in på en kostnadsfri konsultation på Nordic Hair Clinic och bestämde mig för att prova på Hårbehandling metoden, en helt naturlig metod.

Det var här jag äntligen kände att det fanns en lösning, att jag äntligen hittade en klinik som jobbar dagligen med att motverka alla typer av håravfall.

Jag har äntligen börjat se saker och ting utifrån ett ljusare perspektiv, tack vare denna metod har jag äntligen fått hoppet tillbaka.

Alla ni som har någon form av Alopecia, tappa inte hoppet för det finns nämligen en lösning, Hårbehandling. Vad som fick mig att tro på denna metod var framförallt att jag redan såg resultat efter första behandlingen.

Sedan så har jag läst mycket gott om andra personers erfarenheter kring Hårbehandlingar.

Nordic Hair Clinic är det bästa som har hänt mig, den enda behandlingen som faktiskt gett resultat. Det är nu som jag äntligen har börjat få hopp om att jag äntligen kan få mitt hår tillbaka inom snar tid!

Jag är så oerhört tacksam att jag fick komma till Nordic Hair Clinic på behandling, för det var här någon äntligen lyssnade på just mig och förstod hur jobbig denna resa har varit för mig.

Det är kundens önskan att förbli anonym och därför publicerar vi inga namn eller bilder på patienten i den här berättelsen.

Fler kunder med alopecia areata som fått hjälp av Hårbehandling

På Nordic Hair Clinic är vårt mål, förutom att lösa våra patienters hårrelaterade problem, att skapa en trygg plats för människor som drabbas av olika hårproblem, däribland patienter med alopecia areata.

Vi har därför intervjuat två av våra patienter med alopecia areata som har genomgått Hårbehandling. Du kan läsa deras kundberättelser nedan.

Att drabbas av fläckvis håravfall som ung – Elsas kundberättelse

Pernilla tappade håret av Alopecia totalis – Pernillas kundberättelse

Kvinnlig hårtransplantation

Konsultation

Få ditt hår undersökt av en specialist

För att kunna avgöra om du har drabbats av sjukdomar i hårbotten eller om ditt håravfall beror på någon annan orsak börjar alltid våra behandlingar med en konsultation.

Detta är viktigt för att vi ska kunna undersöka ditt hår och gå igenom vilka möjligheter du har som kund. Dessutom är det viktigt för oss att du känner dig trygg inför din behandling och att du vet vilka resultat du kan förvänta dig.

Konsultationen är alltid kostnadsfri och förutsättningslös.

Våra kunder har ordet