fbpx

Kundberättelse

"Jag ser fram emot den nya formen och se hur stor skillnad det blir"

Publicerad: 2019-06-16

Boka en kostnadsfri konsultation
Quinn KB hero

Quinn, 25 år

Det är inte ovanligt att patienter som är transgender kommer in till oss för att få hjälp med sin hårlinje för att göra den mer feminin i formen. Quinn kom till oss för att få en mer rundad och feminin form på sin hårlinje. En hårtransplantation för en transgender person ser likadan ut som ett ingrepp för vem som helst. Det är viktigt för oss att alla våra patienter känner sig bekväma och vi tar oss alltid tiden att rita ut hårlinjen i lugn och ro innan ingreppet börjar.

Quinn hade funderat på att göra en hårtransplantation för att runda av hårlinjen ett tag. Det kändes som ett bra steg för att komma vidare i sin transition. Efter att ha läst på om olika hårkliniker och hur en hårtransplantation går till, tog Quinn kontakt med en hårklinik.

– Jag kom till Nordic Hair Clinic för att runda av hårfästet och göra det mer feminint. Jag Googlade olika kliniker som utför hårtransplantationer och först gick jag till ett annat ställe, men kände inte att jag fick så bra bemötande, så då valde jag att komma till er istället. Jag läste på lite om hårtransplantationer innan jag bokade min konsultation och efter min konsultation läste jag på lite till, säger Quinn.

Varför är det viktigt med en konsultation?

Att göra en hårtransplantation som transgender

För Quinn känns det bra att dagen för hårtransplantationen äntligen har kommit. Quinn valde att behålla sitt långa hår och såg inga problem med att raka donationsområdet för ingreppet.

– Jag ser fram emot att se den nya formen och se hur stor skillnad det blir. Förhoppningsvis blir det en stor skillnad. Jag vet inte om det känns svårare att göra en hårtransplantation bara på grund av att jag är en transperson, men det känns som att det kommer kännas bättre när jag har gjort det. I alla fall för min del, säger Quinn.

Hårtransplantationsvärlden är en värld som utåt sett riktar sig väldigt mycket till cismän på många plattformar. Vi frågade Quinn om det var någonting som påverkade beslutet i val av klinik.

– Det har inte påverkat så mycket. Det har varit mer viktigt att man får ett bra bemötande när man har varit på konsultationen. På Nordic Hair Clinic känner jag att jag har fått det, säger Quinn.

Skillnaden på manliga och kvinnliga hårlinjer

Ett steg närmare till att känna sig som sig själv

På Nordic Hair Clinic är alla välkomna, oavsett typ av hårproblem. Quinn gjorde ett ingrepp på 1 500 grafts för att jämna ut hårlinjen och väntar fortfarande på att se resultatet. Det tar ungefär 12 månader innan man ser slutresultatet på en hårtransplantation. 3 Hårbehandlingar ingår i priset som efterbehandling. Detta är för att hjälpa transplantationsområdet att läka efter ingreppet och så att hårsäckarna snabbare ska komma in i tillväxtfasen.

– Det här är någonting som jag har sett fram emot ganska länge. Jag har tänkt göra en hårtransplantation ett tag, men jag har inte riktigt fått tummen ur och faktiskt kollat upp mina alternativ och bokat tid förrän nu. Jag har velat ha någonting som förändrar mig, som gör så att jag kommer längre i min transition. Så att jag kan komma vidare med mig själv och kan göra saker som jag känner att jag mår bra av och gör mig glad, säger Quinn.

Se fler före- och efterbilder på folk som har gjort hårtransplantationer hos oss

hårtransplantation

Kundberättelser

2022-02-07 • Hårtransplantation

Josephine, 29 år

Hårtransplantation nordic hair clinic

2021-12-15 • Hårtransplantation

Hasnaa, 32 år

Kvinnlig hårtransplantation

2021-12-15 • Hårtransplantation

Ida, 21 år

hårtransplantation

2021-11-22 • Hårtransplantation

Malin, 32 år

Våra kunder har ordet